Turnu Severin: Studentă la Harvard, în vacanţă la Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Popescu a fost aleasă printre primii 50 de studenţi ai Americii
Alina Popescu a fost aleasă printre primii 50 de studenţi ai Americii

Venită de Sărbători acasă, în Severin, mehedinţeanca ajunsă printre valorile lumii ne vorbeşte despre experienţa de peste ocean.

Este primul elev român care a fost ales între primii 50 de studenţi ai Americii. A dat mâna cu doi preşedinţi americani şi vrea să fie diplomat de carieră. În urmă cu trei ani, a fost numită ambasadorul poeziei tinerilor americani şi inclusă în societatea academică a premiilor Nobel, iar acum este studentă la Harvard.

Lucrează pentru Asociaţia Naţiunilor Unite în Boston, unde organizează evenimente pentru liderii care vin în fiecare săptămână, lucrează pentru Academia Americană de Diplomaţie, dar în acelaşi timp colaborează cu Departamentul de Stat American şi cu Institutul de Politică din Harvard.

Şi-a ales opt cursuri în loc de patru

La nici 20 de ani, Alina i-a întâlnit, printre alţii, pe Javier Solana, Bill Clinton sau Al Gore, iar pe preşedintele american Barack Obama, chiar de două ori, ultima întâlnire având loc anul trecut, cu ocazia summitului G20 de la Pittsburgh.

La sfârşitul acestei luni, Alina se va întâlni, la Palatul Buckingham, cu Regina Elisabeta. Nu s-a gândit încă la întrebările pe care i le va adresa, însă cu siguranţă vor fi legate de rolul pe care îl pot aduce femeile în diplomaţie.    

Alina Popescu este un copil de elită şi extrem de modest. E imposibil să-i descrii experienţele în câteva fraze, dar e o tânără care ar putea da lecţii de viaţă oricărui politician din România. „Când am ajuns la Harvard, credeam că sunt pregătită, însă Harvardul nu mi-a împlinit aşteptările. M-am aşteptat ca Harvardul să-mi ofere toate răspunsurile pentru ceea ce vreau să fac în viaţă, în schimb el m-a învăţat să pun întrebări. M-am aşteptat să mă înveţe să vorbesc, dar am învăţat cum să ascult. M-am aşteptat ca Harvardul să mă înveţe cum să conduc, în schimb el m-a învăţat cum să servesc“, ne spune Alina Popescu, unul dintre cei 40 de studenţi români de la Harvard. Studiază diplomaţia şi pentru primul an universitar şi-a ales opt cursuri în loc de patru. Chiar dacă de-acolo, România se vede cu melancolie, cu dor şi speranţă, Alina abia aşteaptă să se întoarcă peste ocean pe 25 ianuarie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite