Turnu Severin: Strâng cureaua şi reduc schema de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul angajaţilor din primăriile mehedinţene se va reduce la jumătate. foto: Adevărul
Numărul angajaţilor din primăriile mehedinţene se va reduce la jumătate. foto: Adevărul

Autorităţile anunţă controale la primării pe problema legii fondului funciar, dar şi în ceea ce priveşte corectitudinea acordării ajutorului social.

Primăriile din judeţul Mehedinţi nu vor avea un an uşor. Dacă până acum edilii aşteptau bani de la Guvern pentru investiţii, de acum înainte vor trebui să atragă fonduri europene. În plus, valul de disponibilizări va „curăţa“ primăriile, unde salariaţii care au încărcat schema de personal. Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, i-a anunţat pe primari la acest sfârşit de săptămână că se vor face reduceri semnificative de personal.

Beneficiarii de ajutor social, verificaţi

„Se va strânge cureaua cu salariaţii. Dacă vreţi să-i păstraţi va trebui să-i plătiţi din banii dumneavoastră. Vor veni nişte norme foarte clare, va exista un standard de cost pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în raport cu populaţia pe care o are. Asta înseamnă că vom evita aceste cheltuieli abuzive ale banului public“, a spus el. De exemplu, Primăria din Baia de Aramă, la o populaţie de 5.000 de locuitori, aparatul administrativ numără 113 salariaţi.
Şi pentru că într-un an de criză banii trebuie drămuiţi cu mare atenţie, şi beneficiarii Legii 416 vor fi luaţi la puricat. Autorităţile au semnale că în mai multe comune primesc ajutor social şi persoane care muncesc în străinătate. În acest sens, primarii au primit un termen de două săptămâni pentru a verifica fiecare dosar în parte, după care vor răspunde personal în cazul în care se vor constata nereguli. Ca o piatră de moară atârnă de gâtul primăriilor şi problema retrocedărilor. Mulţi se plâng fie că nu au specialişti cadastrişti, fie că întâmpină  greutăţi în relaţia cu ocolurile silvice, atunci când vine vorba de retrocedări de păduri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite