Turnu Severin: Stradă de coșmar la marginea Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Walter Mărăcineanu din Severin se află într-o stare deplorabilă, iar oamenii spun că își duc mașinile la reparat o dată pe lună. Șoferii de taxi refuză să intre pe stradă, iar oamenii sunt nevoiți să meargă kilometri pe jos

Deși se află în oraș, strada Walter Mărăcineanu arată ca o uliță din zona rurală. Covorul asfaltic „plantat” în urmă cu un deceniu, nu a rezistat mai deloc, iar strada s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru cei ce o locuiesc.

„Ne stricăm mașinile, le luăm de la reparat și le ducem din nou. La ce gropi și denivelări sunt aici, mai bine mergi cu bicicleta, decât să duci mașina la service o dată pe lună”, ne-a spus Irinel Vladomir, unul din locuitorii străzii.

Oamenii au încercat să se descurce singuri, cârpind gropile cu pietriș, însă soluția de avarie nu a mers.

„Când plouă e prăpăd, trebuie să mergi încălțat cu cizmele de cauciuc până ajungi la șosea, altfel nu ai cum să treci de apă. Am încercat să rezolvăm singuri, am luat pietriș din curte cu roaba și am pus pe unde am putut, ca să mai acoperim din gropi, să putem intra în curte cu mașina. Degeaba, nu a rezistat decât 2-3 zile, din cauza mașinilor de mare tonaj care trec pe aici”, ne spune Ana Borugă, ce locuiește pe strada Walter de 40 de ani.

Strada este inclusă într-un proiect de reabilitare
Autoritățile locale au inclus strada în proiectul de reabilitare a străzilor, însă începerea lucrărilor depinde de mulți factori și poate fi un proces de durată.

„Strada Walter Mărăcineanu este inclusă în proiectul de reabilitare a străzilor, în valoare de 24 de milioane de euro. Începerea lucrărilor depinde, însă, de momentul semnării contractului, de organizarea licitațiilor și de urmarea tuturor pașilor legali care se impun”, ne-a spus Gabriela Pogaci, purtătorul de cuvânt al primăriei Drobeta Turnu Severin.

Taximetriștii refuză să intre pe strada Walter
O altă mare problemă este legată de taximetre. Șoferii acestora nu acceptă sub nicio formă să vină pe stradă, din cauza drumului prost.

„Nu putem pleca de acasă decât pe jos, iar când ne întoarcem, venim cu taxiul până la asfalt, pentru că de acolo nu mai vrea să înainteze. Eu merg 2 kilometri pe jos, până la poartă”, susține Emil Vișoreanu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite