Turnu Severin: Stau la coadă să-şi plătească amenzile. 550.000 de lei încasaţi în doar două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi severineni vin la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale pentru a plăti amenzile restante.  

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Drobeta Turnu Severin a încasat în primele două luni ale acestui an amenzi de aproximativ 550.000 de lei.

Sumele încasate au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 125.000 de lei. 

Dintre acestera cele mai numeroase au fost amenzile de circulaţie, în sumă de 121.000 de lei.

Specialiştii spun că amenzile acordate pentru prostituţie sunt cel mai greu de recuperat întrucât femeile nu au nici un fel de venit legal şi nici un fel de bun care să poată fi valorificat.

„Este un lucru îmbucurător că am reuşit în primele luni ale acestui an să depăşim încasările în ceea ce priveşte amenzile contravenţionale. Oamenii au început să conştientizeze că trebuie să le plătească“, a spus Ion Săftoiu, şeful Direcţiei de Taxe şi Impozite.

Dacă cel somat nu respectă termenul limită, în cel mai scurt timp se va trezi că nu îşi mai poate ridica leafa de la locul de muncă sau că i se pune sechestru pe bunuri.

De la începutul anului cei de la Direcţia de Taxe şi Impozite au dat şi ei amenzi pentru cei care nu-şi declară bunurile, amenzi care se ridică la aproape 4.000 de lei. Anul trecut rata încasărilor s-a ridicat la 3.253.000 cu 125.600 mai mult faţă de 2009.

„Trimitem înştiinţări în care sunt trecute sumele datorate pentru anul fiscal în curs, eventualele amenzi, restanţe şi penalităţi. După înştiinţare, oricând se poate trimite somaţia de plată. În termen de 15 zile de la primirea ei, ori se achită debitul, ori se face dovada că este o greşeală. Dacă nici nu s-a achitat, nici nu s-a facut dovada, atunci se trece la executarea silită“ a mai adăugat Ion Săftoiu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite