Turnu Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă are nevoie de medici chirurgi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii de la Neurologie nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare. foto: Corina Macavei
Pacienţii de la Neurologie nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare. foto: Corina Macavei

Cel mai mare spital din judeţul Mehedinţi duce  lipsă de personal, Unitatea de Primiri Urgenţe având nevoie stringentă de cadre specializate.

Cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin - se confruntă cu un deficit de medici specialişti. Din această cauză secţia de chirurgie maxilo-facială, de exemplu, nu poate fi înfiinţată, iar pacienţii cu probleme grave sunt trimişi la marile spitale din ţară. În momentul de faţă spitalul are nevoie de 10 medici pentru secţii de maximă importanţă.  Nevoia cea mai mare de cadre medicale este chiar pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor. 
„Spitalul Judeţean Mehedinţi are nevoie urgentă de chirurgi pentru mai multe secţii, respectiv neurologie, terapie intensivă, neurochirurgie şi chirurgie maxilo-facială.  Cea mai stringentă nevoie este la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde, pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor, ar trebui să avem mai multe cadre medicale. Cei identificaţi de noi în unele centre universitare refuză să vină la Drobeta Turnu Severin. Trebuie să găsim soluţii să-i atragem în zonă, să le acordăm unele facilităţi“, a declarat dr. Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mehedinţi.

Aparatură medicală modernă nefolosită

Situaţia este cu atât mai tristă cu cât multe din aceste secţii au fost dotate, în ultimul an, cu aparatură medicală modernă, pentru care nu sunt suficiente cadre medicale care să o utilizeze în folosul pacienţilor. Acesta este şi cazul cabinetului stomatologic, care ar avea nevoie de un chirurg maxilo-facial. Anual,  50.000 de pacienţi ajung în secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
O parte din aceşti bolnavi sunt internaţi la spital cu traumatisme cranio-cerebrale şi ar avea nevoie de intervenţia rapidă a unui neurochirurg. Un astfel de specialist nu există, iar din aceste motiv pacienţii sunt trimişi la alte spitale, unde uneori ajung prea târziu. Deficitul de cadre medicale s-ar explica prin faptul că absolvenţii rămân în marile clinici româneşti, refuzând oferta spitalelor de provincie. Alţi medici aleg munca în străinătate, argumentând că acolo remuneraţia este mai mare, iar condiţiile de lucru sunt mai bune decât în ţară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite