Turnu Severin: Şoferii îşi rup maşinile pe DE 70 până în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii, care susţineau că la sfârşitul anului vor da gata lucrările, s-au răzgândit: n-au şanse să termine până în martie. Peste 100 de muncitori lucrează zi-lumină la pasarela de la Ciochiuţa doar pentru a menţine în grafic investiţia, programată să se încheie în primăvara anului viitor.


Proiectul în valoare de 3,2 milione de euro fără TVA, bani proveniţi din fonduri europene, prevede, pe lângă amenajarea pasarelei, construirea unui pod, dar şi a unei rampe care să preia circulaţia de pe drumul naţional 6.

Pasajul, în lungime de 421 de metri, este menit să asigure supratraversarea căii ferate, dar şi fluidizarea traficului. Şoferii care tranzitează tronsonului Ciochiuţa - Lunca Banului al drumului european 70 au însă doar motive de nemulţumite.

La şapte ani de când au început lucrările, drumul este în continuare plin de cratere, iar circulaţia a fost deviată pe un pod improvizat, despre care se spunea iniţial că nu reprezintă decât o soluţie temporară, pentru câteva luni. Din cauza circulaţiei intense, acesta prezintă denivelări, proprietarii maşinilor cu garda joasă riscând să-şi avarieze autoturismele.

Mai mult, traficul se desfăşoară pe o singură bandă, iar în carosabil au apărut în repetate rânduri fisuri, conducătorii auto trebuind să aştepte ore în şir pentru a le permite muncitorilor să se ocupe de reparaţii.

„Ne distrugem maşinile pe podul acesta. Eu am agăţat-o de trei ori, la doar câteva drumuri“, a spus Marian Copăceanu.

Estimările optimiste nu mai sunt valabile

Lucrările la pasarela peste calea ferată au fost abandonate în repetate rânduri. Deşi acum câteva luni constructorii erau de părere că pot finalize investiţia până la sfârşitul acestui an, astăzi şi-au schimbat radical părerea.

„Lucrările sunt în grafic, dar nu pot fi terminate până la sfârşitul anului. Sunt lucrări complexe, de mare dificultate, care necesită multă atenţie. Noi facem tot posibilul să terminăm cât mai repede“, a declarat unul din muncitorii prezenţi pe şantierul de la Ciochiuţa.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite