Turnu Severin: Și-au construit vile cu banii băncilor, iar acum sunt datori vânduți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea severinenilor care și-au înălțat locuințe în zona Pădurea Crihala, nu mai au bani pentru plata împrumuturilor. Pentru a-și plăti creditele contractate, sunt nevoiți să scoată casele la vânzare.

În nordul orașului, zona pădurea Crihala-Walter Mărăcineanu, lucrurile s-au schimbat radical, în ultimii ani, în ceea ce privește peisajul. Pe locul unde, nu demult, pășteau animalele oamenilor din localitățile limitrofe, se află, acum, zeci de vile noi, care de care mai colorate și dotate la standarde europene.

Deși nu au fost construite în scopuri comerciale, imobilele de aici au devenit o veritabilă piață de case noi, inexistentă, până acum, în Severin. Explicația este simplă și se leagă tot de criza financiară din buzunarele severinenilor. După ce și-au construit casele pentru uzul personal, majoritatea proprietarilor au întâmpinat mari probleme cu creditele bancare, astfel că au decis să pună la vânzare casele, unii dintre ei înainte să fi apucat să se mute în ele.

„Eu am construit casa pentru mine și familia mea, însă nu mai fac față datoriilor. Am investit peste 200.000 de euro în casă și teren și m-aș mulțumi să recuperez măcar 80% din sumă. Am făcut împrumut la bancă, iar apoi au apărut problemele. Nu mai pot da banii înapoi, așa că singura soluție este să vând casa”, ne spune Viorica Matei, proprietară.

Piața imobiliară este zero barat
Numai că cererea de case noi este, în momentul de față, inexistentă, astfel că proprietari stau cu casele la cheie, fără să găsească un cumpărător de ani buni.

Managerii din imobiliare spun că piața este, în momentul de față, zero barat.

„Cererea pentru casele noi este zero, ca și toată piața imobiliară. Deși prețurile sunt într-o scădere continuă, de vreo trei luni nu vindem absolut nimic. În Severin nu există dezvoltatori imobiliari care să construiască locuințe noi, așa cum se întâmplă în alte orașe. La noi nu se fac nici case, nici apartamente”, afirmă Cătălin Golumbină, manager firmă imobiliare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite