Turnu Severin: Severninenii nu se înghesuie pentru ajutorul de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub 1200 de severineni au depus cereri pentru ajutoare de încălzire

Autorităţile locale au început să preia cererile pentru ajutorul de încălzire care se acordă în perioada noiembrie 2010- martie 2011.

În Drobeta Turnu Severin, aproximativ 800 de persoane au depus aceste cereri la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială.

„De săptămâna trecută, am început să primim cereri de la casele racordate la energia termică, precum şi de la asociaţiile de locatari”, ne-a spus asistentul social Lucia Otescu.

De menţionat este faptul că numărul de solicitări s-a redus considerabil faţă de anul trecut.
Plafonul maxim al veniturilor pe membru de familie a rămas la aceeaşi valoare: 615 lei, dar, faţă de anul trecut, solicitanţii subvenţiilor trebuie să depună mai multe acte. Este vorba despre copii ale actelor de identitate  ale tuturor membrilor familiei, ultima factură de gaz, acte care să ateste veniturile realizate de fiecare membru al familiei (salariu, şomaj sau pensie). Data limită de depunere a cererilor pentru lemne este 30 octombrie, iar la energia centralizată, 15 noiembrie.

„Cei care depun cerere de subvenţie pentru lemne în luna octombrie intră în drepturi cu luna noiembrie”, a adăugat Lucia Otescu.

De acest ajutor nu vor beneficia cei care deţin animale (peste trei bovine, cinci porci, 15 familii de albine sau 20 de ovine) şi cei care deţin maşini cu motoare de peste 1,6 litri, depozite bancare de peste 3000 lei sau terenuri de peste 1000 mp.

Excepţie de la ajutor fac şi cei care deţin utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujba sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric), presa de ulei sau moara de cereale.
Valoarea ajutorului pentru încălzire variază de la 10 la 100 lei, în functie de venit.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite