Turnu Severin: Severinenii vor cotiza în plus la servciile de salubritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât locatarii de la bloc cât şi cei de la case vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru colectarea resturilor menajere.

Din această lună gunoiul severinenilor este mai scump. Consiliul local a aprobat hotărârea de actualizare a tarifelor încă de anul trecut.

Dacă până acum tariful era de 4,8 lei de persoană, începând din luna martie oamenii vor plăti aproape 8 lei.

 Astfel, pentru populaţia oraşului asta înseamnă o scumpire cu aproape 100%. 

Reprezentanţii firmei de salubritate susţin că majorarea taxelor se datorează  creşterii preţului la combustibili, a inflaţiei precum şi creşterea taxelor de administrare a depozitului ecologic.

„ Pentru cetăţenii care locuiesc la bloc tariful la gunoi s-a reactualizat de la 4,8 lei de persoană/lună la 7,75 de lei de persoană/ lună, iar pentru cei care locuiesc la case tariful s-a reactualizat de la 5,02 lei de persoană/ lună la 8,02 lei de persoană/lună” a declarat Mirel Damian, directorul societăţii de salubrizare, filiala Severin.

În plus compania are de recuperat de la asociaţii datorii de aproximativ 1,5 milioane de lei, iar ultima reactualizare a tarifelor a avut loc în 2009.

Pe de altă parte această scumpire nu este tocmai binevenită pentru severineni, mai ales pentru pensionari, ai căror pensii sunt îngheţate.

Verginica Antofie preşedinta asociaţiei de proprietari bloc 7 Splai este de părere că preţurile trebuiau  puţin majorate şi în  mod treptat. 

„ Majorarea pe care au făcut-o mi se pare enormă, adică un metru cub de gunoi costă mai mult decât apa pe care o bem.  Conduc o asociaţie unde 80% sunt pensionari, care vor fi foarte afectaţi, mai ales familiile unde sunt câte trei,  patru persoane. Dacă tot au mărit tarifele trebuiau să mărească acum puţin şi după de ieşeam din iarnă, de se termina cu căldura, încă puţin” ne-a declarat Verginica Antofie

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite