Severinenii vor avea unde să vadă filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au continuat în această dimineaţă să scoată gunoiul din clădire. foto: Cătălin Căruntu
Muncitorii au continuat în această dimineaţă să scoată gunoiul din clădire. foto: Cătălin Căruntu

Muncitorii au scos aproximativ opt tone de gunoi din clădirea cinematografului şi spun că ar mai fi de curăţat încă pe atât.

Veşti bune pentru iubitorii de film din Turnu Severin. Cinematograful Porţile de Fier este pe cale să fie reabilitat, iar într-un viitor apropiat va deveni funcţional. Oraşul nu mai beneficiază de o sală de cinema de aproape un deceniu, fiind singurul din ţară de o asemenea mărime.
Imediat după ce a fost desfiinţat, cinematograful Porţile de Fier s-a transformat într-un veritabil focar de infecţie. În clădirea construită în anul 1967 îşi făceau veacul persoanele fără adăpost, care au devastat, de-a lungul timpului, atât interiorul, cât şi exteriorul imobilului.

Au scos patru remorci de gunoaie

La sfârşitul lunii octombrie 2009, clădirea a fost preluată de către Consiliul Local al oraşului, care s-a obligat, prin protocol, să o transforme, din nou într-un cinematograf funcţional.
Primul pas a fost făcut ieri dimineaţă şi a continuat azi, când muncitorii angajaţi de Serviciul Public de Administrare şi Gestionare a Domeniului Public şi Privat, au început curăţenia generală în incinta sălii de cinema.
În ultimele două zile, zece muncitori au încărcat într-o remorcă de 4.000 de metri cubi gunoaie scoase din incinta cinematografului. „Când am intrat de dimineaţă, nu puteai să stai aici din cauza mirosului. Am fost nevoiţi să deschidem uşile laterale, pentru ca oamenii să poată munci. Ne luptăm cu mizeria şi cu dezastrul de aici, pentru ca atunci când vor veni specialiştii să reabiliteze clădirea să găsească un mediu de lucru bun. Am scos în jur de patru remorci de gunoaie“, ne-a spus Marincu Dudaşu, muncitor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite