Turnu Severin: Severinenii stau pe sec până mâine dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lucrărilor la uzina de apă, oamenii se aprovizionează de la fântâni . Cu toate că în zonele mari ale oraşului au fost puse la dispoziţie puncte de alimentare, cetăţenii preferă apa de la izvor, fie ea şi nepotabilă

Firma de furnizare a apei potabile din Severin, la solicitarea constructorului şi cu avizul Primăriei Drobeta Turnu Se¬verin, a oprit fur¬nizarea apei potabile pe raza muni¬cipiului, începând de astăzi, până mâine, la ora 7.00, pentru executarea unor lucrări în sistemul de alimentare cu apă.

În tot acest timp localnicii şi-au făcut provizii fie de la punctele de alimentare puse la dispoziţie de către firma furnizoare de apă, fie de la izvoarele cu apă din oraş. În patru zone ale oraşului au fost asigurate puncte în care oamenii au la dispoziţie maşini cu apă potabilă, până când situaţia va reveni la normal. Acestea sunt zona Spitalului CFR, a Centrului de Dializă (zona Tribunalului), a Spitalului Judeţean şi a Penitenciarului.

Majoritatea fântânilor din oraş nu au apă potabilă

„Sper să nu apară vreo problemă. Se vor face lucrări de sudură, cuplări şi conexiuni în uzina de apă“, ne-a spus Iulian Berciu, directorul SECOM.

Deşi majoritatea fântânilor şi a izvoarelor din oraş nu au apă potabilă, iar riscul de îmbolnăvire este mare, oamenii ignoră sfatul specialiştilor şi continuă să ia apă de la acestea. Printre fântânile cu apă nepotabilă se numără şi cea din zona Portului, cea de lângă maternitate şi cea de la Schela.

Consumul de apă infestată poate provoca tulburări digestive şi toxinfecţii alimentare. Încă de la primele ore, severinenii s-au grăbit să se aprovizioneze cu apă de la una dintre fântânile zonei Portului, chiar dacă pe plăcuţe scrie negru pe alb „Apa nu este bună de băut“ şi „Apa nu este bună de folosit pentru sugari şi copiii mici“.

Cu toate astea, oamenii susţin că preferă apa de la izvor decât cea tratată cu clor.

„Eu nu cred că ceea ce scrie e adevărat, iau apă de o viaţă de aici şi nu am păţit niciodată nimic. Chiar şi aşa, este mult mai bună decât cea de la robinet“, ne spune George Manolea, un pensionar care se afla încă de la ora 8.00 la izvor pentru a lua apă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite