Turnu Severin: Severinenii nu s-au înghesuit, în prima zi, să treacă graniţa cu buletinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 100 de maşini au trecut, până ieri după-amiază, punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I, iar cei mai mulţi dintre severineni au făcut-o din pură curiozitate.

În prima zi, în care au avut ocazia să meargă în Serbia doar cu buletinul, românii nu s-au înghesuit la vama Porţile de Fir I. Până sâmbătă după-amiază, la ora 16,00, aproximativ 100 de maşini au trecut acest punct de trecere a frontierei, cu direcţia Serbia, iar cei mai mulţi au făcut-o din pură curiozitate.

„E pentru prima dată când trecem cu buletinul, că doar s-a dat drumul azi-noapte. Aşteptăm să vedem cum e. Am aflat de la televizor”, ne-a spus Adrian Popescu, un tânăr din Severin.

Au fost şi persoane care au preferat să tranziteze totuşi vama cu paşaportul. „Dacă ai paşaport, nu te întreabă de bani. Dacă ai buletinul, te întreabă. Minimul pe zi e 50 de euro”, ne-a spus Iulică Burlacu, care tocmai se întorsese din Serbia.

Se pare că şi cădura a contribuit la numărul mic de români dispuşi să treacă în ţara vecină. Până la ora 10, vameşii au avut ceva de lucru, însă după această oră, oamenii au preferat să stea acasă sau probabil au avut alte preocupări. 

Pentru a nu mări timpul de aşteptare, Poliţia de Frontieră Mehedinţi a suplimentat numărul lucrătorilor din vamă, mai ales că se apropie şi perioada concediilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite