Turnu Severin: Se lucrează zilnic pentru bulevardul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reamenajare a bulevardului Tudor Vladmirescu trebuie finalizat până în toamna acestui an.

Lucrările de reamenajare a bulevardului care traversează Turnu Severin încep să prindă contur. În fiecare zi, de-a lungul arterei rutiere, muncitorii trag din greu pentru a finaliza lucrarea la sfârșitul verii.

Bulevardul va fi lărgit cu încă o bandă de circulație, pe fiecare sens de mers. De asemenea, scuarul care separă cele două sensuri, va fi îngustat, iar din loc în loc, aici vor fi amenajate aproximativ 20 de fântâni arteziene. Pe laturile carosabilului vor fi construite parcări în spic, astfel că bulevardul Tudor Vladmirescu va fi unul de nivel european.

„Lucrările merg foarte bine, suntem în grafic, eu așa zic. La final, bulevardul va arăta extraordinar”, ne-a spus Sandu Ion, unul din muncitorii aflați, azi-dimineață, pe șantierul amenajat în mijlocul carosabilului.

Reamenajarea bulevardului face parte din proiectul de anul trecut, prin care au fost asfaltate 7 străzi din Severin. Lucrările vor fi efectuate de către trei societăți private, care au câștigat licitația.

În valoare de circa 100 de miliarde de lei vechi, proiectul cuprinde asfaltarea completă a celor 7 străzi, lățirea bulevardului cu încă două benzi de circulație, amenajarea scuarului și construcția parcărilor în spic.

Banii necesari sunt suportați în exclusivitate din bugetul local.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite