Turnu Severin: Se fac înscrieri pentru şcolile de ofiţeri şi agenţi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi selecţionează candidaţi pentru instituţiile de învăţământ care pregătesc viitori poliţişti.

În acest an, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Mehedinţi selectează 1125 de candidaţi dornici să urmeze o carieră în cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Astfel, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti pune la dispoziţie, la specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, 200 locuri pentru bărbaţi şi femei, iar la specializarea „Drept” sunt oferite 50 de posturi.

Academia Tehnică Militară din Bucureşti oferă 18 locuri, iar Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu- două locuri.

19 bărbaţi pot urma studiile la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, iar la Institutul Medico-Militar sunt scoase la concurs zece locuri atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

650 de locuri sunt oferite de Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, la forma de învăţământ postliceal de doi ani, iar alte 150 la Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca.


Condiţii şi termeni de înscriere
Candidaţii care doresc să urmeze o carieră în acest do¬meniu trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să aibă cetăţenie română şi să aibă domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit şi să aibă capacitate deplină de exerciţiu.

Cei care vor să se înscrie la instituţiile menţionate trebuie să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic şi să aibă vârsta de minim 18 ani, împliniţi sau să-i împlinească în cursul anului 2011, să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat şi să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate.

Candidaţii nu trebuie să aibă antecedente penale sau să fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Să aibă vârsta de până la 27 de ani în cazul participării la concursurile de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00, să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Candidaţilor care nu îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice nu li se întocmesc dosare de recrutare.

Înscrierile se fac pe baza cărţii de identitate, în zilele de marţi şi joi, între orele 09,00 – 14,00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Mehedinţi, unde se pot obţine şi relaţii suplimentare.

Cererile de înscriere se vor depune până la data de 01.07.2011 pentru şcolile de agenţi de poliţie şi 03.06.2011 pentru instituţiile de învăţământ superior.

Taxa pentru fişa medicală este de 70 lei, iar relaţii suplimentare pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0252/305.111, 0252/305.113  sau interior 20111, 20113 (şi pe site-ul http://mh.polilitiaromana.ro).


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite