Turnu Severin: Se caută vinovaţii pentru falimentul CELROM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanții CELROM
Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanții CELROM

După luni întregi de agonie, foştii angajați ai fabricii de celuloză și hârtie speră la redeschiderea combinatului.

În cadrul unei întâlniri între reprezentanții Combinatului de Celuloză și Hârtie CELROM și prefectul Ion Mâțu, acesta din urmă a lăsat să se înțeleagă faptul că există un investitor dispus să plătească datoria combinatului, de peste 2 milioane de dolari. Astfel, cel puțin o parte dintre foștii angajați ai fabricii s-ar putea reîntoarce la muncă, în perioada următoare.

Investitorul pune însă condiția ca banii să fie plătiți fără intermediari, care cer procente importante din sumă și întârzie astfel tranzacția.

În perioada următoare va fi desemnat un administrator, al cărui CV va fi trimis la AVAS și în care foștii angajați, rămași acum pe drumuri, își vor pune speranțele de redresare a combinatului unde au lucrat ani întregi.

Se caută vinovaţii
O altă măsură luată de către prefectul Ion Mâţu este aceea de a declanşa o anchetă, pentru a stabili condiţiile în care a fost falimentată societatea, dar şi vinovaţii pentru această situaţie, în urma căreia 800 de oameni au rămas pe drumuri . Începând de luni, o echipă formată din lucrători de la poliţie şi experţi contabili vor analiza toate neregulile semnalate în cazul CELROM.

Printre acuzele aduse de angajaţi şi sindicalişti, se numără oprirea producţiei în condiţiile în care existau comenzi pentru export sau abuzuri săvârşite de lichidatorii judiciari.

“Un control efectuat de Corpul de Control al premierului a scos la iveală fapte deosebit de grave în ceea ce priveşte gestionarea patrimoniului. Avem sesizări şi cu privire la cei şase lichidatori judiciary, iar toate aceste lucruri trebuie lămurite şi eventual, sancţionate ca atare”, a spus prefectul Ion Mâţu.

La Celrom, acţionar majoritar este AVAS, care deţine 51% din acţiuni, urmat de Asociaţia Angajaţilor, cu 39% şi SIF Banat-Oltenia, cu 10%.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite