Turnu Severin: Şcoli în siguranţă. Poliţiştii au organizat o actiune de prevenire sub titulatura “Spune NU violenţei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au organizat o actiune de prevenire sub titulatura “Spune NU violenţei”
Poliţiştii au organizat o actiune de prevenire sub titulatura “Spune NU violenţei”

Au fost prezentate  problemele cu care se confruntă minorii în mediul şcolar, legate de violenţă, afirmându-se încă odată necesitatea unor activităţi educative şi preventive.

Şcoala cu clasele I-VIII Alice Voinescu din Drobeta Turnu Severin alături de  poliţiştii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au desfăşurat împreună cu poliţiştii de la Compartimentul de Proximitate o acţiune de prevenire sub forma unui lectorat cu părinţii sub titulatura “Spune NU violenţei !”
Comportamentul pe care elevii trebuie să-l însuşească, norme şi reguli generale acceptate sunt câteva din principalele subiecte abordate. În plus, au fost prezentate  problemele cu care se confruntă minorii în mediul şcolar, legate de violenţă, afirmându-se încă odată necesitatea unor activităţi educative şi preventive.
La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai procuraturii italiene şi germane aflaţi în vizită de lucru în judeţul Mehedinţi care şi-au exprimat punctul de vedere faţă de fenomenul violenţei în rândul tinerilor, făcând o comparaţie cu ţările lor de origine. Au apreciat astfel de activităţi ca fiind interesante şi că trebuie permanentizate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite