Turnu Severin: Scade numărul înmatriculărilor auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai puţini oameni vin să înmatriculeze maşinile.
Tot mai puţini oameni vin să înmatriculeze maşinile.

Vremurile în care oamenii stăteau la cozi pentru a-şi înmatricula maşinile au apus, deşi preţurile la autovehicule au scăzut.

Tot mai puţini mehedinţeni şi-au permis luxul de a achiziţiona, în acest an, un autoturism. La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor (SPCRPCIV) Mehedinţi nu se mai stă de luni bune la coadă. Potrivit conducerii instituţiei, 2008 a fost anul în care s-au înmatriculat cele mai multe vehicule în judeţ: 3.721. În acest an, cererile de înmatriculare au continuat în acelaşi trend în primele şase luni, după care s-a constatat o scădere a numărului de înmatriculări auto.

Maşinile second-hand, cele mai căutate

O explicaţie pentru această situaţie ar fi aceea că tot mai puţine persoane au avut acces la un credit bancar din cauza înăspririi condiţiilor impuse de bănci. „Mi-aş dori o maşină, dar nu reuşesc să iau un credit de la bancă. Am umblat peste tot şi nu mă încadrez cu salariul. Poate la anul“, ne-a spus severineanul Ionel Căpăţână.

O altă explicaţie pentru scăderea numărului de înmatriculări, cu aproximativ 20%, este şi faptul că mulţi severineni au rămas fără un loc de muncă pentru că o parte din societăţile comerciale importante din municipiu şi-au restrâns activitatea trimiţând oamenii în şomaj. „De la începutul anului 2009, s-au înmatriculat 3.062 de vehicule, cu 659 mai puţine decât anul trecut. Cele mai multe autovehicule înmatriculate sunt cele second-hand, urmate de cele achiziţionate prin programul Rabla, datorită faptului că pe parcursul anului 2009 pentru vehiculele noi achiziţionate prin acest program nu s-a perceput taxa de poluare“, a declarat inspectorul de poliţie Dorinel Nache, adjunctul SPCRPCIV Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite