Turnu Severin: Şase tone de plante furajere au ars la Almăjel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Almăjel.

Staţia de pompieri Vânju Mare a fost solicitată să intervină, azi-dimieaţă, în jurul orei 03,00, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietate particulară, în localitatea Almăjel, comuna Vlădaia.

Au ars circa şase tone de plante furajere, iar cauza incendiului a constituit-o ţigara aprinsă şi aruncată la întâmplare.

Având în vedere faptul că incendiile izbucnite la depozitele de furaje s-au intensificat, în ultima perioadă, specialiştii ISU „Drobeta” recomandă respectarea măsurilor de prevenire.

“Nu utilizaţi focul deschis şi nu aruncaţi cenuşa fierbinte în apropierea depozitelor de furaje! Amplasaţi depozitele de furaje la o distanţă de minimum 25-30 m faţă de coşurile de fum ale construcţiilor învecinate!

Curăţaţi terenurile destinate pentru depozitare de vegetaţia uscată din jur! Nu depozitaţi furajele în apropierea sau sub reţelele electrice, lângă căile ferate, drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea!

Atenţie la furajele cu umiditate ridicată, deoarece prezintă pericol de autoaprindere! Nu uscaţi furajele pe acoperişul fânarelor sau pe acoperişul caselor şi amplasaţi şurile şi depozitele de furaje în zone, pe cât posibil, apropiate de o sursă  de apă!”, spune plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite