Turnu Severin: Sanda Maria a luat lecţii de la un călugăr shaolin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanda Maria
Sanda Maria

A schimbat medicina clasică pe cea naturistă şi e mulţumită că poate ajuta oamenii să îşi rezolve problemele de sănătate cu ajutorul bioenergiei.

Sanda Maria a practicat timp de 25 de ani meseria de asistent medical. A realizat însă că menirea ei e alta şi a devenit singura practicantă de terapie bioenergetică din Severin. „Mi-am dat seama, după 25 de muncă în medicina clasică, de faptul că adevărata mea împlinire este în medicina naturistă. Oricâte cursuri de specializare ai face, cred că trebuie să ai şi har pentru a fi un bun terapeut“, ne spune Sanda.

A început cu un curs de masaj

În urmă cu şase ani a plecat cu un contract de muncă în Italia, la întoarcere hotărându-se irevocabil să părăsească medicina clasică în favoarea celei naturiste. A început cu un curs de masaj şi a ajuns să ia  lecţii de medicină naturistă cu un maestru chinez, un călugăr shaolin şi un profesor australian, iar acum ajuta oamenii să îşi vindece energiile.

„În România, accesul la informaţiile legate de acest domeniu al medicinei naturiste era foarte limitat în urmă cu câţiva ani. Abia în ultima vreme am început şi noi să ne trezim şi să informăm oamenii că există şi această alternativă. Eu mereu căutam la televizor emisiuni legate de acest domeniu, iar atunci când le găseam, le devoram. În anul 2000, am efectuat un curs de masaj de 4 luni, la Craiova, despre care pot spune că a fost primul meu contact cu medicina alternativă. Apoi, în acelaşi an, mi-am deschis canalele energetice împreună cu maestra Lidia Bîrsan şi am început să studiez energiile corpului“, ne spune terapeutul.

Vrea să lase moştenire fiului ei o carte

„Încet-încet, am reuşit să studiez aceste energii extrem de importante, să le asimilez şi să le simt. Apoi am început în practică, mai întâi terapii uşoare, apoi treptat, am trecut la terapii cu grad mare de dificultate. În anul 2005 mi-am deschis cabinetul de medicină naturistă în care îmi desfăşor activitatea şi acum“, îşi continuă povestea Sanda Maria. A fost iniţiată de maestrul chinez Lin Kai, care i-a netezit calea în perceperea energiilor corpului. A început să aplice terapia energetică pacienţilor ei, iar rezultatele o mulţumesc pe deplin.

„La cabinet vin oameni cu boli grave sau supărătoare. Vindecarea este de durată, deoarece corpul lucrează în ritmul său. Practic, eu activez doctorul din corpul nostru, al oamenilor. Încerc să le explic pacienţilor mei legătura dintre minte şi corp. O gândire pozitivă înseamnă şi sănătate corporallă, în timp ce o gândire negativă tinde să aducă boala“, explică terapeutul.

Sanda îşi doreşte foarte mult să îşi adune toate tehnicile, concepţiile şi metodele, într-o carte. „Intenţionez să scriu o carte despre terapiile folosite de mine, pe care vreau să o las moştenire fiului meu. Şi el a terminat kinetoterapia şi îmi va călca pe urme“, ne spune Sanda Maria.

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp vă ocupă cabinetul?
S.M.: Cred că numai atunci când faci ceea ce-ţi place, acel lucru iese bine. Îmi place ceea ce fac, dovadă că stau la cabinet de la 8 dimineaţa până la 10 seara. Nu prea mai am timp liber, iar uneori nici la masă nu mai merg.

Ce fel de boli întâlniţi cel mai des?
S.M.: Atât boala, cât şi însănătoşirea apar mai întâi la nivel energetic şi abia apoi la nivel fizic. Printre bolile cele mai frecvente pe care le văd la cabinet sunt obezitatea, sinuzita, hernia de disc sau discopatia lombară.

Ce-i place
„În primul rând ador meseria mea. Iubesc oamenii, mă simt bine când îi ajut. Remediile naturiste şi tot ce ţine de medicina alternativă.“

Ce nu-i place
„În meseria mea am învăţat să iau oamenii aşa cum sunt, nu suport etichetările sau ideile preconcepute. Nu mă dau în vânt după treburile casnice.“

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite