Turnu Severin: Sancţiuni aplicate primarilor pentru nepăsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe motiv că nu şi-au dat nici cel mai mic interes pentru a deszăpezi drumurile pe care le administrează, doi primari din Mehedinţi au fost sancţionaţi de prefect cu 5000 lei.   

Într-un control fulger pe care l-a făcut, ieri, în judeţ, prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu a constatat că situaţia cea mai gravă este în comuna Vlădaia, unde elevii şi profesorii nu au ajuns la şcoală, din cauza drumului impracticabil. În satele Ştircoviţa şi Scorila, peste 300 de familii erau rupte de lume, iar primarul era de negăsit.

„Dimineaţă, am primit o situaţie potrivit căreia, în judeţ, nu aveam niciun drum judeţean sau comunal blocat. Situaţia era contrazisă în teren, unde oamenii erau izolaţi. Situaţia cea mai gravă am constatat-o în comuna Vlădaia. Două sate, Ştircoviţa şi Scorila, erau complet izolate, iar primarul de negăsit. La ora 13, nu se intervenise cu niciun utilaj pentru a debloca drumurile comunale.

Elevii nu au reuşit să ajungă la şcoală, nu poate intra salvarea sau maşina pompierilor, dar, cel mai tare m-a deranjat nepăsarea primarului care nu a anunţat situaţia şi nu a cerut sprijinul nimănui”, a declarat prefectul. Pentru Ion Mîţu, o astfel de atitudine este de netolerat, astfel că a decis sancţionarea primarului din comuna Vlădaia cu o amendă în valoare de 5.000 lei.

O situaţie similară a fost întâlnită şi în comuna Brezniţa de Ocol, unde un utilaj de deszăpezire nou nouţ zace în curtea primarului, drumurile au rămas înzăpezite. „Deşi primăria are în dotare un utilaj performant de deszăpezire, acesta se află în curtea primarului şi nu este folosit”, a mai spus Ion Mîţu.

În urma verificărilor efectuate, prefectul, dar şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor sancţiona cu amenzi cuprinse între 1000 şi 5000 de lei, primarii care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite