Turnu Severin: Sănătatea şi transporturile, prioritare în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi îşi propune, pentru anul viitor, îmbunătăţirea condiţiilor din spitale, finalizarea blocului materno-infantil, dar şi construcţia unui aeroport.   

La şase luni de la preluarea de către autorităţile judeţene, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a beneficiat de cele mai mari fonduri, având în vedere faptul că, de la deschiderea lui, nu a suferit niciodată reparaţii capitale.

Astfel, 3 milioane lei au fost folosiţi pentru hidroizolaţia clădirii, reabilitarea Blocului Operator, a Secţiei de Terapie Intensivă, dar şi a altor tronsoane. Speranţe sunt şi pentru anul viitor, potrivit conducerii Consiliului Judeţean, care promite încă de pe-acum continuarea proiectelor începute în acest an.

“Am vorbit cu ministrul Sănătăţii şi anul viitor, Consiliul Judeţean va beneficia de sume în plus de la buget pentru reabilitarea spitalului”, a precizat Marius Bălu, preşedintele CJ Mehedinţi.

Pe lista proiectelor din 2011, figurează şi finalizarea blocului materno-infantil. În acest sens, există deja trei firme foarte mari interesate de un parteneriat public-privat. CJ vine cu clădirea, iar investitorii cu dotarea blocului şi cu managementul), în care Consiliul Judeţean să vină cu clădirea, iar investitorii cu dotarea şi managementul.

Peste 70 milioane euro, atraşi în 2010

Cel mai îndrăzneţ proiect este însă realizarea unui aeroport pe platforma de la Balota, pentru care s-au parcurs deja primele etape pentru depunerea unui poriect pe programul operaţional sectorial de transport.

Consiliul Judeţean Mehedinţi a atras fonduri europene de peste 70 milioane de euro, bani care se regăsesc într-o serie de proiecte deosebit de importante în dezvoltarea judeţului Mehedinţi.

La capitolul realizări, CJ a efectuat lucrări de reabilitare cu fonduri europene pe 67 kilometri de drum judeţean, iar din bugetul local pe 10 kilometri şi tot din bugetul local s-au efectuat lucrări de întreţinere pe 35 kilometri de drum judeţean.

La capitolul alimentări cu apă, s-au făcut lucrări în zece localităţi, suma totală ridicându-se la 1,5 milioane lei, iar anul viitor se vor efectua lucrări în alte 31 de localităţi.

În prezent, se lucrează la reabilitarea DJ Marga-Baia-Negoieşti-Floreşti-Ţânţaru-Buiceşti, precum şi la reabilitarea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, proiecte câştigate tot de CJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite