Turnu Severin: Salariaţii de la CELROM îşi cer salariile restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul a promis ca salariatii vor primi banii.
Prefectul a promis ca salariatii vor primi banii.

Supăraţi că nu au ce să pună pe masa de Crăciun,  angajaţii de la CELROM, actualmente şomeri, au venit la Prefectura Mehedinţi.

O delegaţie a salariaţilor de la CELROM (fostul combinat de celuloză şi hârtie) din Drobeta Turnu Severin a solicitat miercuri sprijinul prefectului de Mehedinţi pentru obţinerea unor drepturi băneşti care li se cuvin.

Combinatul a intrat în insolvenţă în luna iunie, la solicitarea unei bănci care avea de recuperat o linie de credit. Potrivit legii, toţi salariaţii ar fi trebuit să primească trei salarii compensatorii din Fondul de Garantare al statului.

Strigăt de disperare

Oamenii susţin că în luna septembrie, când au intrat în şomaj, nu au primit nici măcar acei bani care se acordă în perioada de preaviz. „Ne-au pus să semnăm fişele de lichidare ca şi cum am fi primit aceşti bani şi am semnat fiindcă altfel nu aş fi putut depune dosarul la Şomaj. Sunt disperat şi nu ştiu ce să mai fac. Abia ne descurcăm de la o zi la alta”, spune Vasile Bibu, salariat la Celrom de peste 37 de ani.

În aceeaşi situaţie sunt toţi cei 700 de salariaţi ai combinatului. Liderul de sindicat Gheorghe Talianu împreună cu alţi doi colegi au cerut ajutorul prefectului Ion Mâţu.

„Este groaznic, ne descurcăm doar din împrumuturi. Îmi este ruşine să spun, dar am ajuns să-mi vând din lucruri”, a spus Gheorghe Talianu. Delegaţia a reuşit să smulgă promisiunea prefectului că până în data de 15 ianuarie 2010 toţi foştii salariaţi de la Celrom îşi vor primi aceste restanţe salariale. „Le promit sută la sută că îşi vor primi salariile compensatorii. Voi încerca să le găsesc şi un loc de muncă acestor oameni”, ne-a declarat Ion Mâţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite