Turnu Severin: “SĂ AJUTĂM MOLDOVA!”/ Crucea Roşie Mehedinţi şi Asociaţia “Cordelia” vin în ajutorul sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia “Cordelia” şi Crucea Roşie din Mehedinţi vin în ajutorul sinistraţilor. Prin campania „Să ajutăm Moldova!”, cele două entităţi nonguvernamentale se alătură iniţiativei reprezentanţilor Prefecturii.

Când e vorba să-şi ajute semenii aflaţi la necaz, mehedinţenii au arătat întotdeauna disponibilitate. Generozitatea se traduce acum, pentru năpăstuiţii din Moldova, prin donaţiile făcute în centrul pentru primirea şi distribuirea ajutoarelor umanitare, organizat de Prefectura Mehedinţi.

În acest proiect s-au implicat mai multe magazine din Drobeta Turnu Severin care au acceptat să amplaseze câte un coş special în care severinenii care merg la cumpărături pot depune alimente neperisabile pentru românii sinstraţi din Moldova.

În acest sens, în 11 magazine, pot fi donate alimente de bază, apă plată sau minerală, sucuri ori alte produse ce pot fi de ajutor sinistraţilor. “Membrii şi voluntarii Asociaţiei noastre îşi asumă rolul de a iniţia şi organiza evenimente, iar meritul unor reuşite aparţine comunităţii locale.

De fapt, acesta este rolul nostru, de a uni oameni de diferite vârste, de diferite categorii sociale. Împreună cu partenerii noştri, de la Crucea Roşie Mehedinţi, am hotărât să ne alăturăm celor care au avut  iniţiativa de a înfiinţa Centrul pentru colectarea ajutoarelor pentru sinistraţii din Moldova”, susţine Corina Rotescu, preşedinte al  Asociaţiei “Cordelia” din Severin. 

Apel la solidaritate!
Apelul este adresat tuturor celor care pot sprijini, câtuşi de puţin, familiile sinistrate. “Din nefericire, în urmă cu doi ani, tot pentru Moldova, s-a realizat o altă campanie de ajutoarare.

Dacă atunci, locuitorii Mehedinţiului s-au mobilizat, sunt convinsă că şi de această dată, vom fi cu sufletul aproape de românii din nordul şi estul ţării”, precizează Delia Rimniceanu, vicepreşedinte al  asociaţiei nongurvernamentale.  

Lista magazinelor în care se pot face donaţii
Donaţiile se pot face în magazinele alimentare amplasate, în centrul oraşului, vis-a-vis de Finanţele Publice, pe Bdul Tudor Vladimirescu colţ cu strada Cicero, pe Bdul Tudor Vladimirescu- în zona Aluniş, pe Bdul Tudor Vladimirescu colţ cu strada Călăraşi, pe str. Smârdan colţ cu Adrian, pe Splaiul Mihai Viteazu- în zona Ambulanţei Mehedinţi, la supermarket-ul amplasat în incinta Complexului Carpaţi, pe Bdul Tudor Vladimirescu- în zona străzii Topolniţei, pe Bdul Revoluţiei- în spatele fostei Pieţe a Sârbilor, dar şi pe strada Banatului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite