Turnu Severin: S-au apucat de furat din cauza sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
șeful IPJ Mehedinți, cms șef Ștefan Ponea
șeful IPJ Mehedinți, cms șef Ștefan Ponea

Cele mai multe probleme sunt înregistrate în zona de sud a Mehedințiului, unde au loc numeroase infracțiuni de furt

Numărul fărădelegilor a luat amploare în mediul rural la Mehedinți. Furturile se înmulțesc pe zi ce trece, polițiștii mehedințeni  confruntându-se cu o situație fără precedent. Trendul ascendent al infracționalității este pus pe seama crizei financiare, care a dus la scăderea nivelului de trai și la pierderea multor locuri de muncă.

Cele mai multe furturi, la Vânju Mare

Conflictele familiale și consumul de alcool sunt alte două cauze care au dus la aceste fapte. Potrivit datelor IPJ Mehedinți, infracționalitatea din mediul rural a crescut în luna ianuarie cu peste 50 la sută.
Harta realizată de polițiștii mehedințeni scoate în relief faptul că mediul rural a rămas unul în care furturile din locuințe, de animale și de material lemnos  sunt obișnuite. Majoritatea comunelor unde au loc cel mai frecvent astfel de ilegalități sunt situate în imediata apropiere a orașelor și municipiilor. Pe primul loc este zona orașului Vânju Mare cu cele 22 de posturi de poliție arondate, unde infracționalitatea a crescut în ianuarie cu 235 la sută. Și în cursul anului 2009, cele mai multe problemele le-a ridicat tot această zonă.

Tot mai multe infracțiuni în comunele de lângă Severin

Pe locul II, sunt comunele învecinate municipiului Drobeta Turnu Severin, unde infracționalitatea a crescut cu 86 la sută, iar următorul loc este ocupat de zona orașului Strehaia (cu o creștere de 26%). Prevenirea criminalității și identificarea unor noi modalități de acțiune pentru reducerea criminalității sunt două aspecte care se afla în atenția IPJ Mehedinți . „În  perioada următoare vom executa în sistem integrat activități preventive cu efective mărite, dar și acțiuni cu caracter reactiv. De asemenea, o să identificăm categoriile cu risc victimal (bătrânii, pensionarii, minorii, factorii poștali), dar și primăriile, care au un sistem deficitar de pază”, ne-a declarat șeful inspectoratului, comisarul șef Ștefan Ponea.

Analize tactice a criminalității

La nivelul IPJ Mehedinți, cms șef Ștefan Ponea a constituit un grup de lucru, care are rolul de a analiza lunar situația operativă, ponderea infracțiunilor, distribuția teritorială, impactul social. În baza acestor analize tactice, polițiștii declanșează acțiunile.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite