Turnu Severin: Românii întorși acasă de sărbători părăsesc țara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii se întorc la locurile de muncă din străinătate
Românii se întorc la locurile de muncă din străinătate

Traficul prin Vama Porţile de Fier I a crescut în ultimele 24 de ore cu aproximativ 40 la sută din cauza românilor care au petrecut sărbătorile de iarnă în România, iar acum se întorc în statele UE, unde îşi au locurile de muncă.    

„Scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locul de muncă din străinătate îi determină pe mulţi dintre conaţionali noştri rezidenţi în Italia,  Spania şi Franţa să părăsească  România, ieşind prin P.T.F. Porţile de Fier I. În ultimele 24 de ore Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a fost tranzitat de peste 1800 de persoane şi 700 mijloace de transport ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 40% a traficului de frontieră faţă de o zi normală de lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera.

Pentru reducerea timpului de verificare a documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră  au luat toate măsurile necesare pentru derularea unui control de frontieră operativ, dispunându-se totodată şi măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară misiunile specifice pe sensul de ieşire din România. În aceste condiţii, traficul de frontieră prin Punctul de Trecere a Frontierei  Porţile de Fier I se desfăşoară fluent, neexistând aglomerări.

„Reamintim cetăţenilor români care călătoresc însoţiţi de minori în străinătate că este necesar să se conformeze prevederilor Legii 248/2005 şi se pot informa despre condiţiile de călătorie la numărul de telefon 021/9590. În situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei de stat, participanţii la traficul transfrontalier pot apela acelaşi număr de  telefon, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz”, mai spune comisarul şef Valeriu Pera.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite