Turnu Severin: Românii din străinătate se întorc acasă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vameşii au controlat portbagajele celor care au trecut graniţa.
Vameşii au controlat portbagajele celor care au trecut graniţa.

Aproape 2.000 de persoane au trecut graniţa de ieri dimineaţă, iar estimările arată că numărul acestora va creşte în următoarele zile.

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii stabiliţi în străinătate se întorc acasă, la rude şi prieteni. „În momentul de faţă, traficul prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I a crescut datorită cetăţenilor români care se întorc acasă din străinătate, pentru a-şi petrece Sărbătorile de iarnă împreună cu familiile. Noi am luat toate măsurile pentru a asigura un trafic civilizat şi fluent şi sperăm să nu existe probleme“, ne-a spus Sorin Coman, şeful punctului de trecere a frontierei Porţile de Fier I.

În ultimele 24 de ore, prin vamă au trecut peste 1.700 de persoane şi aproape 800 de mijloace de transport, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 40%, în comparaţie cu săptămâna precedentă.  „Vin din Italia, unde locuiesc şi lucrez de şapte ani. În ultimii trei ani nu am reuşit să îmi văd familia din Severin, aşa că acum m-am hotărât să le fac o vizită de Sărbători“, ne-a spus Emil Tuliu, unul dintre  românii care se întorc acasă.

„Străinilor“ li se adaugă şi mehedinţenii care merg la cumpărături la vecinii sârbi. „Vin de la Kladova, am dat o raită prin magazine şi acum mă întorc acasă. Nu ştiam că e aşa de aglomerată vama“, ne-a spus Dorinel Ciută, un severinean plecat la cumpărături în Serbia.

Mobilizare de forţe

Pentru a face faţă traficului intens din vamă, Poliţia de Frontieră a suplimentat echipajele. În momentul de faţă, 245 de poliţişti supraveghează frontiera de stat, iar alţi 35 de agenţi sunt angrenaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare. Totodată, s-au luat mai multe măsuri care să asigure fluenţa traficului.

„Am suplimentat personalul, am mărit numărul arterelor de control şi am constituit o rezervă de personal. De asemenea, colaborăm strâns cu celelalte instituţii ale Ministerului de Interne şi instruim ofiţeri specializaţi pentru a acţiona acolo unde este cazul“, ne-a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite