Turnu Severin: Rolling Stones execută monumente funerare la Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașina „Rollinig Stones”
Mașina „Rollinig Stones”

O firmă de fabricat cruci din Severin a găsit o metodă inedită de a atrage clienții. Și-au pus numele Rolling Stones și un slogan neconvențional: „Golăneala pietrelor”.

Intrând în micul atelier așezat în imediata apropiere a cimitirului „Sfântul Gheorghe”, se poate vedea cu ochiul liber că oamenii de acolo se înțeleg bine și colaborează excelent. Pe lângă mesele de lucru și printre crucile din marmură neterminate, își fac veacul câteva pisici, „copiii casei”. Cei șase angajați și managerul firmei sunt o adevărată familie, având în vedere că petrec destul de mult timp la serviciu. „Muncim, glumim și măncăm împreună”, spune unul dintre angajați.

Cu toate astea, când vine vorba de muncă, oamenii își fac datoria cu responsabilitate, ajutați și de anii de experiență în lucrul cu piatra.

Firma este una mică, dar are un stil original. Nu doar numele atelierului este inedit, ci și produsele. „De-a lungul timpului, ne-am dezvoltat un stil aparte de monumente, mai libertin și diferit de cel clasic. Clienții noștri apreciază asta”, ne spune Sorin Buzatu, angajat.

„Golăneala pietrelor” atrage clienții
Schimbarea imaginii se potrivește perfect cu principiile neconvenționale după care se ghidează afacerea. Alegerea numelui celebrei trupe britanice Rolling Stones a generat curiozitate printre clienți.

„În toamna anului trecut s-a luat hotărârea schimbării numelui. Ne-am gândit că va avea mai mult impact asupra oamenilor, decât dacă am fi pus ceva comun, gen „executăm cruci” și așa mai departe. E mai atractiv numele, oamenii s-au săturat de lucrurile banale. În plus, patronului îi place trupa Rolling Stones”, mai spune Sorin Buzatu.

Afacerea s-a extins și în alte sectoare de activitate, precum cel al construcțiilor. Pietrarii lucrează blaturi pentru ferestre, chiuvete, pavaje, tot ce se poate face. Lucrează însă doar cu marmură și granit. În unele zile, oamenii stau la muncă de dimineața până seara, în funcție de comenzile pe care le au.

Dacă e vorba despre un pavaj sau o lucrare în construcții, merg la domiciliul clientului. Folosesc un mic microbuz pe care l-au vopsit în roșu și pe care stă scris cu litere mari „Rolling Stones”, dar și sloganul „Golăneala pietrelor”. Mașina a trecut prin multe orașe ale țării, întrucât pietrarii au avut, de-a lungul timpului și comenzi din alte județe decât Mehedinți.

10.000 de lei o cruce
Pentru a fabrica o cruce din marmură, oamenii muncesc peste două săptămâni.

„Crucile se construiesc destul de greu. Durata e în funcție de fiecare model în parte, dar nu cred că se poate face o cruce în mai puțin de două săptămâni. Poate doar dacă lucrezi numai la ea, ceea ce la noi nu se poate, pentru că mai sunt și alte lucruri de făcut. Trebuie să te ghidezi după cerințele pieței. Ne-am dat seama că oamenii vor mai mult, așa că le oferim și noi mai mult”, spune Sorin Buzatu, angajat.

Cea mai simplă cruce pornește de la 1000 de lei și poate ajunge să depășească 10.000 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite