Turnu Severin: FOTO VIDEO/ Efectele caniculei: străzi pustii la orele de vârf, dar şi restricţii de viteză pe magistrala CFR Timişoara- Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile de călători şi marfă circulă cu restricţii, înregistrând întârzieri, în Severin, de până la 20 de minute. Punctele de prim ajutor n-au fost încă deschise în oraş: oficial, nu este caniculă.

Termometrele au luat-o razna din nou. De câteva zile, termometrele urcă frecvent la 36 grade Celsius, iar căldura e apăsătoare, cea mai mare înăbuşeală fiind după-amiaza.

„Nu ies din casă decât dimineaţa, până în ora 10, când îmi fac piaţa. Am probleme cu inima şi nu risc nimic. E teroare dacă stau şi câteva în soare”, ne-a spus Constantin Duţă, din municipiu.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a fost “scutit”, cel puţin până acum, de solicitări privind lipotimiile.

În ultimele 24 de ore, cadrele medicale au primit 85 de solicitări, doar una din ele fiind lipotimie.

Medicii se aşteaptă totuşi că numărul persoanelor care apelează serviciul să fie în creştere, deoarece unii nu respectă indicaţiile doctorilor vis-a-vis de vremea caniculară. 

image

Restricţii de viteză pe calea ferată
Tot din cauza temperaturilor extrem de ridicate, în Oltenia, trenurile au restricţii de viteză . Astfel, între staţiile Balota şi Craiova, după orele 15,00, trenurile de călători merg cu 70 km/h, în timp ce trenurile marfare au limitări de viteză, de până la 50 km/ h.

Până acum, întârzierile au fost de 15-20 de minute.


Străzile sunt pustii
În ciuda caniculei, ştrandul termal are clienţi, chiar şi la orele de vârf. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre străzile sau parcurile din municipiu.

Ieri după-amiază, de exemplu, la ora 14,30, termometrul stradal din zona Traian arăta 34 de grade, iar bulevardul Tudor Vladimirescu, era pustiu.

image
image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite