Turnu Severin: Refuză să muncească în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii preferă să-şi completeze cererile de ajutor.
Şomerii preferă să-şi completeze cererile de ajutor.

Persoanele fără loc de muncă nu se înghesuie la recoltat de legume şi salată în Anglia. Ele sunt mai interesate să lucreze în Spania sau Italia.

În an de criză, nici măcar ofertele de locuri de muncă venite din afară nu-i mai atrag pe mehedinţeni. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) caută, în întreaga ţară, lucrători în agricultură pentru Marea Britanie.

Cei care vor să muncească în străinătate au la dispoziţie 50 de locuri în regiunea East of England, la recoltarea legumelor şi a salatei. Una dintre cerinţele angajatorilor este experienţa, iar candidaţii trebuie să cunoască limba engleză la un nivel minim, ca să poarte o conversaţie sau să înţeleagă ce li se dă de lucru.

Oferta a fost făcută publică pe 18 decembrie, iar de-atunci s-au interesat de ea doar 15 persoane din Mehedinţi. În opinia autorităţilor, cunoaşterea limbii engleze este cea care-i împiedică să aleagă Marea Britanie.

„Şi mehedinţenii sunt interesaţi de locurile de muncă în străinătate, dar majoritatea preferă Spania sau Italia. Au mai fost acolo, cunosc locurile şi limba. Există şi locuri de muncă restricţionate, în sensul că angajatorii care vor forţă de muncă din România pun nişte condiţii, cum ar fi, de exemplu, cunoaşterea limbii naţionale“, ne-a precizat Iustin Florescu, directorul adjunct al AJOFM Mehedinţi. În primăvara acestui an, un singur tânăr din comuna mehedinţeană Punghina a plecat la muncă în Anglia.

Cerinţele pentru selecţie

Persoanele interesate trebuie să-şi pregătească un CV, model Europass, în limba engleză, trebuie să aibă cazier judiciar curat, să fie apţi pentru muncă grea în spaţiu neacoperit, să aibă haine groase şi încălţăminte pentru perioadele reci.

„Durata contractului diferă în funcţie de cultură, între 3 şi 6 luni, începând din aprilie sau mai. Programul de lucru este de 39 de ore pe săptămână, iar salariul este de 5,81 lire brut pe oră, plata făcându-se săptămânal în cont bancar. De asemenea, se asigură cazare în dormitoare de 6-12 persoane, separat pentru femei şi bărbaţi, contra sumei de 31,57 lire pe săptămână, cu bucătărie la comun“, ne-a precizat Sorin Marinescu, consilier EURES, dar şi purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite