Turnu Severin: Reabilitarea DN 56 A se apropie de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul asigură că la sfârşitul lunii august, pe Dealul Stârmina se va circula fără restricţii. Drumarii lucrează intens la modernizarea Drumului Naţional 56 A, Şimian- Calafat, pentru ca proiectul să se încheie la termenul stabilit.

Traficul pe Dealul Stârmina, al DN 56 A, este restricţionat, în acest moment, prin două semafoare, deoarece se lucrează la consolidarea drumului, iar maşinile de mare tonaj circulă pe o rută ocolitoare: Hinova- Scăpău- Devesel. Pentru lărgirea şi modernizarea drumului se lucrează de patru ani.

Repetatele alunecări de teren care au destabilizat terenul au impus consolidarea solului şi, implicit, suplimentarea costurilor. “Este adevărat că au apărut şi alunecările de teren care au modificat proiectul iniţial şi termenul de finalizare a fost prelungit. Era timpul ca lucrările să fie finalizate şi nu mai accept nici un fel de scuză sau întârziere.

La 1 septembrie, vreau să se circule fără probleme, pe trei benzi. În caz contrar, voi aplica sancţiuni drastice constructorului care nu respectă termenele din contract”, a declarat prefectul Ion Mîţu.
              
Valoarea investiţiei: 9 milioane euro
Reprezentanţii firmei constructoare l-a asigurat pe prefect că la sfârşitul lunii august, pe Dealul Stârmina se va circula fără restricţii. DN 56 A, între Dr. Tr. Severin şi Calafat, este o importantă arteră pentru traficul rutier internaţional între Europa şi Balcani.

Ploile masive din primavara anului 2006 au afectat acest tronson în mai multe puncte, producând ruperea acestuia în zona Dealului Stârmina. Până când autorităţile au dat undă verde pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate pe o rută ocolitoare.

Valoarea totală a investiţiei se apropie de 9 milioane euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% din bani europeni şi 25% din fonduri guvernamentale. Valoarea proiectului pentru reabilitarea sectorului Calafat- Tr. Severin (56 km) se ridică la 51.809 mil. euro.

Intră în reabilitare şi ruta ocolitoare

După încheierea lucrărilor pe dealul Stârmina, va fi refăcut asfaltul pe Drumul Judeţean 562, drum pe care este direcţionat acum traficul greu. Drumul pe aici a fost în mare parte distrus, astfel că la ora actuală, circulația se desfășoară destul de anevoios.

Au fost alocate deja fonduri pentru aceste lucrări şi până la sfârşitul anului şi acest sector de drum judeţean va fi modernizat.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite