Turnu Severin: Raluca Bădoiu - O adolescentă cu talent actoricesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia a împlinit 18 ani, dar visează deja la o carieră în mass-media și în filmologie. Este convinsă că poate să ajungă o actriță la fel de cunoascută ca Maia Morgenstern.

Încă de mică a fost atrasă de partea creativă și de lectură. În clasele de gimnaziu era nelipsită de la olimpiadele de la limba română, materia preferată. La fel de activă a rămas și la liceu, unde este prezentă la toate proiectele și concursurile importante.  În clasa a IX-a, elevă fiind la Colegiul Național Traian, cel mai prestigios liceu din Drobeta Turnu Severin, a pus bazele unui proiect în domeniul turismului, inițiat de organizația internațională Junior Achievement, care s-a bucurat de un mare succes. Apoi, s-a implicat într-un concurs antidrog. Un an mai târziu, a participat la preselecția organizată de o televiziune locală pentru o emisiune de tineret. A fost aleasă din aproape 20 de tineri. În paralel, a început o colaborare și cu un post de radio, unde se descurcă de minune. Lucrând efectiv într-o redacție, Raluca a început să îndrăgească profesia de jurnalist, astfel că până la decizia de a urma facultatea de jurnalism nu a mai fost decât un pas. În plus, Raluca moștenește talentul unchiului său, regretatul jurnalist severinean Costin Bădoiu. „Am început să îndrăgesc această profesie după ce am început colaborarea cu televiziunea, dar cred că, undeva în subconștientul meu, am dorit să urmez cariera unchiului meu. Pentru a-mi forma mâna scriu articole pe blogul meu. Sunt articole despre viața omului, despre lucrurile care ne aduc bucurii, generalități. Am încercat să mă distanțez de școală în temele pe care le dezbat în materiale”, ne spune adolescenta. 

A interpretat-p pe Constanze, soția lui Mozart

În vara anului trecut a avut marea șansă să-l întâlnească pe actorul  Claudiu Bleonț. „A fost o întâmplare de viață”, după cum povestește Raluca. Actorul venea la Turnu Severin pentru a pregăti, alături de regizorul Toma Enache, piesa de teatru „Amadeus”. Cum persoana care trebuia să-l întâmpine la gară a avut o problemă urgentă, Raluca și mama sa l-au așteptat pe Claudiu Bleonț. În felul acesta, adolescenta a aflat de proiectul teatral și de faptul că actorul bucureștean caută tineri talentați care să joace în piesă. Câteva zile mai târziu, primea rolul feminin principal, cel al Constanzei, soția lui Mozart.  Piesa a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, iar spectatorii s-au declarat încântanți de prestația micuților actori. „Făcusem câteva repetiții generale, dar nu mă așteptam să fie sala arhiplină. Am văzut toate privirile ațintite asupra mea, dar în acel moment mi-am dat seama că pe scenă nu este Raluca, ci Constanze. Pentru mine asta a fost o mare realizare. La sfârșitul piesei, atunci când moare Mozart, am văzut lacrimi în ochii spectatorilor. Pentru mine și pentru Vlad Grosu, care îl interpretează pe Mozart, a fost cea mai mare bucurie, ne-am dat seama că am ajuns la sufletul celor prezenți în sală”, ne spune Raluca.


Întrebări și răspunsuri
Cum a fost întâlnirea cu actorul Claudiu Bleonț?
R.B.: Pentru mine a fost marcantă. Întâlnirea cu Claudiu Bleonț mi-a schimbat percepția despre viață. Este un om deschis, cu suflet mare și cu o mare putere de înțelegere.
Care sunt actorii tăi preferați?
R.B.: Brad Pitt, Al Pacino, Robert De Niro, Maia Morgenstern. Ca filme, aș putea aminti aici “Meat Joe Black”, „Fight Club” și „Dorian Gray”. Nu am idoli, dar pot să spun că admir ca om și ca activitate pe Tudor Chirilă.

Ce-i place
Îmi place viața cu toate aspectele ei. Este important să simți că nu ai trăit degeaba, că trăiești pentru ceva. Îmi place, de asemenea, foarte mult muzica. Am studiat pianul și îndrăgesc compozitorii Beethoven, Mozart, Verdi, Chopin.
Ce nu-i place
Nu îmi place minciuna. Nu îmi plac oamenii falși în general.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite