Turnu Severin: UPDATE/ Rahela Ciurescu, eleva umilită de învăţătoare, câştigă din nou în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Strehaia a hotărât revocarea contractului de vânzare-cumpărare, prin care învăţătoarea Lenuţa Daba îşi înstrăinase averea în încercarea de a scăpa de o eventuală executare silită. 

UPDATE

Contactată telefonic, Lenuţa Daba ne-a precizat că va face recurs. S-a arătat mâhnită de faptul că presa o urmăreşte de fiecare dată şi consideră că dintr-o eroare judiciară este acuzată pe nedrept.  “Nu se face justiţia la televiziune. E chestiunea clară. E opera doamnei Stoian. Oare, la toate procesele, eu am făcut crimele din lumea asta?! Bineînţeles (n.r., se referă la faptul că va face recurs). Vă rog frumos, pentru că e opera doamnei Stoian. Sunteţi prompţi la toate chestiunile... la sufletul meu şi la mine nu vă gândiţi?! Dumneavoastră vreţi să trăiţi, să mâncaţi pâine de pe suferinţa mea, pe nedrept, pentru o eroare judiciară (…) Vă rog frumos să mă lăsaţi. Sunt Sfintele Paşte şi vreau să mă lăsaţi liniştită”, ne-a spus dascălul aflat acum la pensie.

Lenuţa Daba a fost obligată de justiţie, anul trecut, să plătească 10.000 de euro daune morale pentru încălcarea dreptului la învăţătură al unui elev.

Este vorba despre Mihaela Ciurescu, Rahela cum o ştie toată lumea, care a fost refuzată de dascăl, la ore, în urmă cu circa patru ani, pe motiv că ar fi de etnie rromă.

Pentru a scăpa însă de executarea silită, învăţătoarea şi-a înstrăinat averea, astfel că familia fetiţei a deschis o nouă acţiune în instanţă.

Şi de această dată, a avut câştig de cauză, chiar dacă hotărârea nu este încă definitivă şi irevocabilă.

“Vă daţi seama că mă bucur. E un act de dreptate faţă de un copil pe care îl târăşte în justiţie de patru ani, refuzând să-şi achite obligaţiile stabilite de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă”, ne-a spus Gheorghiţa Stoian, avocatul fetiţei.

Judecătoria Strehaia a admis acţiunea formulată în instanţă de către Mihaela Ciurescu, revocând contractul de vânzare-cumpărare, prin care învăţătoarea Lenuţa Daba îşi înstrăinase averea în încercarea de a scăpa de o eventuală executare silită.

Ultimul termen în dosarul 294/ 313/ 2011 a avut loc marţi, 19 aprilie. “Admite acţiunea. Dispune revocarea contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1257/29 iulie 2010 de Notarul Public Paciugă Bonavestina, în sensul că actul devine inopozabil reclamantei.

Disjunge capătul de cerere având ca obiect acţiune oblică şi dispune formarea unui nou dosar separat. Suspendă judecarea acţiunii oblice până la soluţionarea irevocabilă a dosarului nr. 274/313/2011.

Ia act ca nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea pronunţată, marţi, de către Judecătoria Strehaia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite