Turnu Severin: Proiectanţii vor stabili, astăzi, o soluţie pentru consolidarea DN 57

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, se va întâlni, astăzi, cu directorul AND Timişoara, dar şi cu o echipă de proiectanţi, pentru a stabili o soluţie în vederea consolidării Drumului Naţional 57, afectat fiind de alunecări.

Prefectul Ion Mîţu a hotărât, ieri, închiderea traficului rutier pe Drumul Naţional 57, între Orşova şi Moldova Nouă. Motivul este o alunecare de teren, produsă între localităţile mehedinţene Eşelniţa şi Dubova, în zona Cazanelor Mici. Pe o porţiune de circa 30 de metri, jumătate din drum s-a prăbuşit în Dunăre, făcând circulaţia auto deosebit de periculoasă.

”Este o situaţie foarte gravă. Terenul este în continuare instabil şi asfaltul continuă să se prăbuşească în Dunăre. S-a format o adevărată prăpastie pe marginea drumului şi, pentru a evita producerea unei tragedii, am hotărât ca circulaţia să fie închisă şi traficul deviat”, spune Ion Mîţu.

În cursul zilei de astăzi, proiectanţii vor stabili soluţiile consolidării. Valoarea lucrărilor nu a fost încă stabilită şi nici durata, însă autorităţile judeţene consideră că circulaţia va fi închisă cel puţin o lună. Prefectul a dispus ca situaţia să fie monitorizată, zi şi noapte, de echipaje ale poliţiei, întrucât terenul continuă să alunece.

Pentru a ajunge de la Orşova în localităţile Dubova şi Sviniţa există o variantă de drum care ocoleşte aproape 100 de km, prin Moldova Nouă. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite