Turnu Severin: Proiect european de 13.000.000 de euro, în pericol: Regionala CFR Craiova dă în judecată primăria pentru dreptul de administrare a terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza proiectului care vizează reabilitarea Muzeului Regiunii Porţile de Fier se va construi un turn de belvedere şi o pasarelă peste linia ferată.  

Proiectul european în valoare de 13.000.000 de euro, prin care Muzeul Regiunii Porţile de Fier şi siturile din jurul acestuia vor fi modernizate ar putea intra în impas.

Reprezenatanţii Regionala CFR Craiova susţin că nu a fost repsectat dreptul instituţiei de administrare a terenului în cauză, motiv pentru care îşi caută dreptatea în instanţă.

„Autorităţile locale de la Drobeta Turnu Severin trebuie să respecte nişte prevederi legale privind trecerea acelui teren din administrarea din domeniul public al statului, administrat de Ministerul Transporturilor şi concesionat CFR să treacă în domeniul public al statului administrat de primărie, şi atunci asta nu se face printr-o hotărâre de consiliul local, cum au făcut dânşii. Ba mai mult au trecut în domeniul privat al primăriei Drobeta Turnu Severin, ci se face pritr-o hotărâre de guvern, atât vreau şi proiectul poate să se deruleze” ne-a spus Mircea Frăsinoi director regionala CFR Craiova.

Pe de altă parte reprezentanţii  primăriei Drobeta Turnu Severin nu înţeleg atitudinea celor de la CFR şi susţin că terenul a fost trecut în proprietate privată tocmai pentru ca proiectul să fie derulat.

„ Noi le-am explicat că terenul respectiv este intabulat şi se află în proprietatea noastră, a fost trecut în proprietate privată ca să poată derula proiectul, şi nu afectează cu nimic siguranţa căii ferate” a declarat pentru o televiziune locală Ioţa Rogobete secretar Primăria Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, reprezentanţii Muzeului Regiunii Porţile de Fier ar dori ca cest litigiu să se rezolve cât mai repede.

„Noi aşteptăm ca acestă situaţie să se finalizeze în favoarea primăriei pentru  că altfel va fi o problemă legată de  implementarea proiectului” ne-a precizat Sorina Matacă directorul muzeului.

 Proiectul european care vizează reabilitarea muzeului şi valorificarea lui ca produs turistic trebuie să fie gata în luna august 2012

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite