Turnu Severin: Un proiect de 5.000.000 de euro riscă să intre în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 220 de copii din judeţul Mehedinţi beneficiază de proiectul „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”.

Proiectul educaţional pentru copii de etnie romă “Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I” face parte dintr-un program integrat pentru creşterea accesului acestora la educaţie, acesta find cofinanţat din Fondul Social European .

La nivelul judeţului Mehedinţi sunt incluse în acest proiect 9 şcoli din localităţile Balta Verde, Baia de Aramă cu 2 grupe , Almăjel, Scăpău, Punghina, Corlăţel, Bălăciţa şi Vrata.

Toţi elevii care participă la acest program beneficiază de produse alimentare şi obiecte de îmbrăcăminte pe tot parcursul anului şcolar, astfel încât aceştia să nu se confrunte cu astfel de probleme care să îi determine să abandoneze şcoala.

”În momentul de faţă proiectul se derulează în 9 localităţi din judeţul Mehedinţi. De menţionat este faptul că în acest proiect sunt incluşi câte 20 de elevi din fiecare şcoală, din cele nouă localităţi, ei fiind mereu monitorizaţi pentru a nu întrerupe şcoala” ne-a spus Delia Iancu, profesorul care se ocupă de proiect.

În judeţul Mehedinţi proiectul în valoare de 5 milioane de euro de riscă să intre în impas şi asta din cauza faptului că în luna iunie a anului în curs se va opri finanţarea acestuia.

Cei care se ocupă de acest proiect se gândesc să apeleze la ajutorul primăriilor din localităţile încluse în acest program.

„ După terminarea finanţării noi ne-am gândit să continuăm şi să apelăm la ajutorul primarilor din localităţile respective. În perioada asta nu ştiu dacă ne va ajuta cineva, dar noi încercăm” a mai adăugat Delia Iancu.

Chiar şi în cazul în care nu vor găsi ajutor ei sunt hotărâţi să nu stopeze proiectul ci să se ocupe în continuare de educaţia remediată, iar ca atare profesorii nu vor mai fi plătiţi pentru cele două ore, iar mai mult decât atât copii nu vor mai primi mâncare.

Pe de altă parte primarii din localităţile implicate în acest proiect susţin că vor încerca să ajute financiar în cazul în care li se vor cere ajutorul, cu toate că recunosc că sunt lipsiţi de resurse finaciare.

„Deocamdată nu s-au făcut sesizări în acest sens. Noi ca primărie trebuie să ne facem datoria şi dacă ne vor cere ajutorul îi vom ajuta cu siguranţă”  ne-a spus Gelu Drinceanu primar Punghina. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite