Turnu Severin: Proiect ambiţios la muzeu: un turn „belvedere”, cu pasarelă peste calea ferată, dar şi un amfiteatru roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piciorul podului lui Traian
Piciorul podului lui Traian

Consiliul Judeţean Mehedinţi a câştigat proiectul privind valorificarea muzeului ca produs turistic, termenul de execuţie fiind 32 de luni. Cu 12 milioane de euro, nerambursabili, Muzeul Regiunii Porţile de Fier din Drobeta Turnu Severin va putea intra în circuitul internaţional.

În an de criză, Consiliul Judeţean are mai multe proiecte europene, salvatoare pentru economia Mehedinţiului, iar una dintre soluţiile salvatoare ar putea fi turismul. În acest sens, autorităţile au câştigat, în toamna anului trecut, un proiect în valoare de 12 milioane euro, nerambursabili, prin care Muzeul Regiunii Porţilor de Fier se va reabilita şi moderniza.

„Reabilitarea, modernizarea Muzeului Regiunii Porţile de Fier şi valorificarea lui ca produs turistic” a fost aprobat şi înaintat spre finanţare. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitarea completă a clădirii muzeului, reconstituirea castrului roman Drobeta, a termelor romane şi a piciorului podului lui Apollodor din Damasc, astfel încât, în maximum trei ani, acestea să fie introduse în circuitul turistic internaţional.

„Cei care vin să ne viziteze municipiul se vor bucura de o altă faţă a mu¬zeului. Este foarte important să ştim cum să ne valorificăm trecutul şi, mai ales, este foarte important că avem această posibilitate. Este cunoscut faptul că din turism se pot obţine sume importante de bani, fonduri care vor fi folosite pentru dezvoltarea eco¬nomică a judeţului”, a precizat Marius Bălu, preşedintele CJ Mehedinţi.

Va fi construit un turn "belvedere" pe faleză
Prin acest proiect se va realizarea un turn „belvedere”, cu o pasarelă peste calea ferată de unde se va putea admira tot acest sit arheologic. “Va fi construit un turn de belvedere pe faleza Dunării, care va fi legat de parcul arheologic printr-o pasarelă, iar între castru şi pod, se va construi şi un amfiteatru roman care va respecta arhitectura specifică epocii romane”, ne-a spus Sorina Matacă, directorul Muzeului.

55.000 de turişti vin anual la muzeu

Prin reabilitarea şi modernizarea complexului, Muzeul Regiunii Porţile de Fier va deveni una dintre cele mai importante unităţi muzeale de pe tot cursul mijlociu şi inferior al Dunării. Prin implementarea acestui proiect, se urmăreşte conservarea monumentelor istorice, dar şi cresterea numărului de turişti în regiunea Sud-Vest Oltenia. Media anuală a vizitatorilor este de 55.000 de turişti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite