Turnu Severin: Profesorii și pensionarii au ieșit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii s-au alăturat profesorilor
Pensionarii s-au alăturat profesorilor

Aproape 200 de profesori și pensionari au protestat, astăzi, în fața Prefecturii Mehedinți. Nemulțumiți de situația actuală din învățământul românesc, profesorii au ales să își strige în stradă problemele.

Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ(USLI) sunt nemulțumiți, printre altele, de fondurile alocate învățământului și de veniturile salariale scăzute.

În informarea adresată Instituiției Prefectului, sindicaliștii numesc proiectul de ordonanță care le-a fost prezentat, în această săptămână, de către Guvern, drept „bătaie de joc”.

 La nivel județean, profesorii sunt nemulțumiți de faptul că nu există garanția că personalul își va primi, la timp și integral, drepturile salariale pentru întreg anul 2010. Pensionarii sunt și ei nemulțumiți de pensiile mici și de decizie Guvernului.

„Pensionarii sunt tratați ca niște cârpe, nu e posibil așa ceva. Nu cerem decât dreptul la o viață decentă. Am ajuns la capătul puterilor”, ne-a spus Ionel Tudorache, unul din pensionarii prezenți la protest.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite