Turnu Severin: Primul hypermarket din istoria Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul comercial din Drobeta Turnu Severin ar putea fi gata în septembrie. Într-un oraș cu o rată a șomajului foarte ridicată, proiectul ar putea însemna locuri de muncă pentru severinenii aflați în căutarea unui loc de muncă.

În plină criză financiară, în Severin se va construi un parc comercial format, într-o primă fază, dintr-un hipermarket Carrefour cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați, un magazin Media Galaxy de 1.500 mp și o galerie comercială de 7.000 mp având printre chiriași branduri de renume precum Takko, Deichmann, New Yorker sau Leonardo.

Totodată, în exterior va fi amenajată o benzinarie și o spălătorie auto, precum și un magazin de bricolaj al operatorului francez Bricostore. Grupul belgian BelRom a reuşit să obţină o finanţare de 10 milioane euro pentru construirea parcului comercial din Drobeta Turnu Severin, care ar putea fi finalizat în luna septembrie a acestui an. 

Investiția totală se ridică la 15,5 milioane de euro, iar rezultatul va reprezenta o premieră pentru orașul de la malul Dunării.

„Toate investițiile de acest gen sunt importante pentru oraș, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu o limitare a locurilor de muncă. Cel mai important este că oamenii își vor găsi un post în perioadă de criză, dincolo de faptul că economia orașului va crește, prin taxele și impozitele care vor intra în buget”, ne-a spus Gabriela Pogaci, purtătorul de cuvânt al Primăriei Severin.

Șomerii așteaptă cu nerăbdare finalizarea proiectului
Compania belgiană a cumpărat terenul aferent în urmă cu trei ani, însă criza financiară i-a împiedicat pe dezvoltatori să accelereze ritmul lucrărilor. Odată cu obținerea celor 10 milioane de euro, proiectul a fost repus pe tapet.

Astfel, un oraș cu 115.000 de locuitori și cu o rată a șomajului printre cele mai mari din țară, va beneficia de un complex comercial ultra-modern, cu branduri cu care se pot mândri doar marile orașe.

Piața locurilor de muncă din Severin, aflată în suferință, ar putea fi revigorată de apariția complexului comercial, care ar putea „înghiți” un număr semnificativ de șomeri. „Ar fi un lucru extraordinar pentru noi toți. În primul rând spun asta ca șomer care speră la un loc de muncă, iar apoi ca severinean. Când marile firme vin la tine în oraș, e un semn bun”, ne-a spus Viorel Tabarcea, un șomer aflat în căutarea uni loc de muncă.

 Lucrările sunt în plină desfășurare
Amplasat în zona Aluniș, la intersecția splaiului Mihai Viteazu cu șoseaua de Centură, parcul comercial se întinde pe o suprafață de aproape 20.000 de metri pătrați și va deveni cel mai mare din județul Mehedinți.

Și astăzi de dimineață, zeci de muncitori și utilaje, dar și tone de materiale de construcții se puteau vedea pe câmpul de la marginea orașului, care va fi transformat, până la la sfârșitul acestui an, într-un complex comercial impunător.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite