Turnu Severin: FOTO/ Primii miei de Paște se vând cu 20 lei kilogramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Severinenii se arată interesați de marfa crescătorilor de animale.

Ciobanii şi-au amenajat ţarcurile încă de ieri, iar astăzi au și început să vândă.  Preţul unui kilogram de carne de miel este de 20 lei, iar cumpărătorii se arată mulțumiți de ofertă.

„Am venit să cumpăr o jumătate de miel pentru că nu am bani de mai mult, fiind pensionar. Prețul nu e mic pentru crescători, având în vedere cât muncesc, dar e mare pentru noi, cei care nu avem din ce trăi”, ne-a spus Marinică Popescu, pensionar.

image

Comercianţii sunt supravegheați de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare, pentru ca sănătatea populației să nu fie pusă în pericol.

Potrivit inspectorilor sanitar-veterinari, pentru a comercializa carnea de miel, comercianții trebuie sa aibă animalele crotaliate, respectiv să dețină certificat de transport animale vii.

Pentru fiecare animal sacrificat, comercianţii plătesc o taxă de 9 lei, iar cumpărătorii au la dispoziție un cântar pentru a verifica greutatea mieilor cumpărați.

image

Activitate continuă în târg
La Târgul Veterani a început deja comerțul, iar severinenii se arată interesați de marfa crescătorilor. La doar câteva ore de la deschidere, târgul era animat nu doar de animale și comercianți, ci și de severinenii dornici să-și achiziționeze un miel pentru masa de Paște.

„Sâmbătă am fost la Pătulele și am făcut și acolo treaba bună. Tot cu 20 de lei a mers.

Aici ne-am instalat azi dimineață și în câteva ore am vândut deja vreo șapte miei. Sperăm să îi vindem pe toți cât mai repede”, ne-a spus Grigore Câtu, un crescător de animale din satul Traian.

Târgul va funcționa, pentru sacrificarea mieilor, până sâmbătă, la ora 14,00.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite