Turnu Severin: Prime generoase pentru navaliştii din Orşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Şantierului Naval din Orşova se vor bucura de prime de sărbători
Angajaţii Şantierului Naval din Orşova se vor bucura de prime de sărbători

Cei 800 de salariaţi au parte de cele mai mari prime de sărbători din judeţ, acestea fiind cuprinse între 1.500 şi 3.500 de lei.

Managerul Şantierului Naval Orşova, Constantin Bădoiu, susţine că muncitorii s-au achitat cu brio de sarcinile pe care le-au avut şi că merită să fie răsplătiţi. „Prima medie pe care o acordăm salariaţilor noştri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este de 2.350 de lei. Cea mai mică va fi de 1.500 de lei, iar cea mai mare de 3.500 de lei. Am pornit de la un criteriu obiectiv, şi anume că toată lumea primeşte 1.000 de lei primă, plus altă sumă de bani, în funcţie de aprecierile şefului său direct. Mai exact, prima salariatului respectiv  va fi în funcţie de contribuţia lui concretă la realizarea obiectivelor stabilite sau a sarcinilor de serviciu“, a precizat directorul Constantin Bădoiu.
Recompensarea salariaţilor a fost posibilă datorită rezultatelor economice performante obţinute, la fiecare din cele 16 nave livrate la export şantierul obţinând un beneficiu de circa 200.000 de euro. Până la sfârşitul anului 2009, navaliştii orşoveni vor mai livra beneficiarilor străini încă două nave şi vor pregăti sectoarele pentru derularea contractelor de execuţie a celor 18 nave pe care le au comandate pentru anul 2010. Colegii navalişti de la Turnu Severin sunt nevoiţi să se mulţumească cu câte 10 tichete de masă fiecare.

Prime şi pentru mineri

Ortacii de la Exploatarea Minieră Mehedinţi vor primi şi ei prime. Cei 1.300 de mineri din judeţ vor primi de sărbători o primă de 500 de lei, plus 150 de lei pentru fiecare copil de până la 18 ani. „Aveam negociat iniţial 400 de lei primă, dar, ca urmare a demersului nostru sindical, am mai obţinut încă 100 de lei în plus pentru fiecare ortac“, a declarat liderul sindicatelor miniere din Mehedinţi, Rafael Norocel Ciorăscu.
Din păcate, bugetarii nu vor primi niciun leu  în plus. În privinţa dascălilor din judeţ, nici ei nu vor lua prime de sărbători. „Cu părere de rău o spun, în ciuda demersurilor noastre, nu am reuşit să obţinem nimic. Regret că avem şi salariile diminuate cu 15 la sută“,  a precizat Mihai Dima, preşedintele FSLI Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite