Turnu Severin: Primarii se ceartă pe hotarele comunelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de primarii au probleme în ceea ce priveşte delimitarea de hotare pentru localităţile pe care le conduc.  

Primarii din 21 de localităţi, care nu au ajuns până în prezent la un acord comun în ceea ce priveşte delimitarea unităţilor administrativ teritoriale, s-au întâlnit, ieri, cu prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, tocmai pentru a remedia aceste neînţelegeri.

În momentul de faţă există 16 primării care se află în litigiu: Gârla Mare- Pristol, Butoieşti –Grozeşti şi Brezniţa Motru, Rogova-Vânjuleţ, Jiana-Gogoşu, Tâmna-Prunisor, Ilovaţ cu Bâlvăneşti , Drobeta Turnu Severin- Brezniţa Ocol, Cireşu-Iloviţa, Drobeta Turnu Severin-Şimian, Şimian- Izvorul Bârzii, Şimian- Hinova, Balta Boteni-Balta Izverna, Dumbrava Bâcleş- Dumbrava  Greci, Stângăceaua- Grozeşti, Cireşu- Godeanu.

 Primarii trebuie să ajungă la o înțelegere până pe 1 martie, când se vor depune toate documentele privind împărțirea teritoriilor. 

 “După discuţiile purtate am reuşit ca în câteva cazuri să îi convingem pe primari să lase orgoliile deoparte şi să semneze procesele verbale de delimitare. Acolo unde nu există consens, hotarele le voi stabili eu împreună cu reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Ne vom ghida în principal după delimitarea făcută în anul 1968 şi după reperele naturale care există în zona de hotar. astfel încât împărţirea să fie realizată până la sfârşitul acestei luni”, a declarat prefectul Ion Mîţu.


Probleme în ceea ce priveşte stabilirea hotarelor se înregistrează şi în comuna Gârla Mare.

Primarul comunei îşi dispută suprafeţele de teren cu primăria comunei Pristol.

Este vorba de 581 de hectare, parcele ai căror proprietari sunt cetăţenii comunei Pristol, cu acte în regulă, şi care peste noapte se vor trezi că trebuie să plătească la Gârla Mre. Noi sperăm ca situaţia să se soluţioneze în favoarea noastră şi să nu vitregim comuna de cele aproape 600 de hectare” a spus Ion Neamţu primarul comunei Pristol.

Alte două primării, Rogova şi Vânjuleţ au ajuns în instanţă şi se judecă pentru 11 hectare de teren care a aparţinut fostei ferme a partidului şi se află la hotarul celor două comune.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite