Turnu Severin: Primărie spartă înainte de inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infractorii au furat vopsea lavabilă decorativă şi alte materiale de construcţie. Le-a fost uşor, pentru că imobilul nu era asigurat cu pază.

Nici măcar nu a fost inaugurată, că hoţii au şi dat lovitura. Este vorba despre noua clădire a Primăriei Brezniţa de Ocol. Aflat încă în construcţie, imobilul a fost spart, miercuri noaptea, de indivizi necunoscuţi. Furtul a fost descoperit ieri dimineaţă. Reprezentanţii constructorului au venit la lucru şi au găsit uşa din spate a clădirii spartă.

„Am fost anunţat de către constructor că s-a spart uşa din spate şi au fost furate materialele necesare pentru construcţie. Deocamdată nu se ştie cine a spart uşa. Din prima evaluare făcută de constructor, e vorba de o pagubă de circa 7.000 de lei“, ne-a spus primarul comunei Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici. Hoţii n-au plecat cu mâna goală din viitoarea primărie.

„S-a furat cam tot ce trebuia montat pentru a putea fi dată în folosinţă primăria. Au fost furate vreo 30 de găleţi de lavabilă decorativă, vreo patru calorifere, prize şi neoane“, a adăugat edilul şef al comunei.

Imobilul nu era păzit

Sesizaţi ieri dimineaţă, poliţiştii au demarat cercetări şi încearcă să dea de urma hoţilor. „Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că din clădire au fost sustrase 28 de găleţi de vopsea decorativă de exterior, 10 corpuri de iluminat, 20 de tuburi de neon şi trei calorifere. Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că imobilul nu era asigurat cu pază. În prezent, se fac verificări în vederea identificarii autorilor şi stabilirea prejudiciului, urmând ca la finalizarea anchetei să se propună soluţia legală“, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinţi. Hoţii riscă să stea cel puţin trei ani după gratii pentru furt calificat.

Localnicii se tem să ofere informații

Atât poliţiştii, cât şi autorităţile locale din comuna Brezniţa de Ocol sunt obişnuiţi cu astfel de infracţiuni în zonă. Chiar dacă unii localnici au văzut sau au auzit ceva, refuză să vorbească sau să ofere detalii fie pentru că se cunosc foarte bine între ei, fie de teamă că răufăcătorii ar putea
să se răzbune.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite