Turnu Severin: Prețul chiriilor a scăzut, iar interesul este în creștere față de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai căutate sunt spațiile comerciale
Cele mai căutate sunt spațiile comerciale

Închirierea și vânzarea apartamentelor în Severin au început să se dezmorțească. Agențiile imobiliare au din ce în ce mai mulți clienți.

Dacă anul trecut se plângeau de lipsa clienților, anul acesta majoritatea managerilor agențiilor imobiliare din Severin susțin că interesul este într-o creștere evidentă. Chiriile, dar și prețurile de vânzare a apartamentelor au scăzut cu până la 30 de procente față de anul trecut, astfel că interesul cumpărătorilor a început să crească. „Având în vedere că ne aflăm în prima lună a anului, mă declar mulțumit de tranzacțiile pe care le-am efectuat până acum. Este o creștere vizibilă față de anul trecut, iar lucrurile merg spre mai bine. După părerea mea, în luna martie, piața imobiliară se va relansa, cu condiția ca prețurile să mai scadă încă puțin”, ne-a spus Cătălin Golumbină, proprietarul agenției „Kat Imobiliare”.

Chiria minimă în Severin, în anul 2009, varia între 120 și 130 de euro pe lună, iar anul acesta a scăzut până la 80-100 de euro. Această diferență a suscitat un interes mare printre potențialii cumpărători, care au început să calce din nou, pragul agențiilor imobiliare. „Vreau să închiriez un apartament cu două camere, mai ieftin și am văzut că prețurile sunt destul de bune, față de anul trecut. Totuși, mi-aș dori să fie și mai mici, pentru că e o perioadă grea pentru toată lumea”, ne-a spus Mircea Goniciu, un potențial cumpărător.

Spațiile comerciale sunt cele mai căutate

În momentul de față, pentru a închiria o garsonieră trebuie să plătiți în jur de 90 de euro pe lună, pentru un apartament cu 2 camere, 100 de euro, iar pentru unul cu 3 camere, maxim 150 de euro. În Severin, cele mai căutate sunt garsonierele și apartamentele cu două camere, în special în zona Crihala, o zonă unde prețurile sunt mai accesibile. Foarte căutate sunt spațiile comerciale, singurele la care prețul s-a păstrat la același nivel cu cel de anul trecut. Proprietarii unor astfel de spații țin cu dinții de preț, încurajați și de cererea mare care există pe piață. Vânzările imobilelor au început și ele să se miște. În acest început de an, o garsonieră s-a vândut cu circa 90.000 de lei, în timp ce pentru un apartament cu două camere s-a plătit între 100.000 și 140.000 de lei.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite