Turnu Severin: Preoţii, instruiţi în promovarea patrimoniului cultural naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopia Severinului şi Strehaiei a lansat, astăzi, un proiect în valoare de 6,8 milioane de lei ce vizează pregătirea resurselor umane pentru valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural naţional.

Pe o perioadă de 33 de luni, aproape 1000 de angajaţi ai Episcopiei Severin, dar şi ai Episcopiei Caransebeşului vor beneficia de instruire profesională în domeniul patrimoniului cultural.

Vor fi înfiinţate 11 centre de lucru: două centre coordonatoare la Turnu Severin şi Caransebeş, dar şi nouă centre de lucru pe teritoriul judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin. 

image

Va fi realizată o platformă online de colaborare care va cuprinde: două baze de date electronice cu informaţii despre bunurile de patrimoniu din cele două judeţe, două pagini web şi două muzee virtuale cu bunurile de patrimoniu aflate în administrarea Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

250 de angajaţi vor fi perfecţionaţi profesional, din care 80 în domeniul muzeograf- gestiunea şi clasarea bunurilor culturale., 80 vor fi iniţiaţi în utilizarea TIC, alţi 80 în limba engleză, iar 50 de angajaţi- în specialitatea de formator.

Valoarea totală a poriectului este de 6.865.135 lei, din care 6.200.211 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Parteneri sunt Universitatea din Presov- Slovacia, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, Episcopia Caransebeşului şi Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite