Turnu Severin: Prejudiciu de 4 milioane lei, prin înşelăciune cu file CEC fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi sunt acuzaţi că au emis file CEC fără acoperire, creând un prejudiciu total de 4 milioane de lei. Trei dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţiştii mehedinţeni de la Investigarea Fraudelor au început urmărirea penală faţă de C.M. (46 ani), din Târgu-Jiu, dar şi faţă de S.N. (55 ani), G. M. (55 ani) şi T. N. (53 ani), toţi trei din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune.

Aceştia sunt acuzaţi că, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada septembrie - octombrie 2010, pe parcursul derulării unor tranzacţii comerciale privind achiziţionarea de produse cerealiere, au indus în eroare reprezentanţii altor societăţi comerciale, faţă de care a emis file CEC în valoare totală de 440.000 lei, care au fost refuzate la plată pe motiv lipsă totală disponibil, obţinând în această modalitate un folos material injust.

Din investigaţii, au rezultat indicii că C.M. a indus în eroare şi alţi reprezentanţi ai unor  societăţi comerciale, cu sediul în Slatina, de la care a achiziţionat, în aceeaşi perioadă, mărfuri (produse cerealiere) în valoare totală de 4.510.332 de lei, din care a plătit doar suma de 1.225.000 de lei, iar pentru diferenţa de 3.595.332 lei, a emis alte file cec, fără drept, neavând disponibil în cont şi fiind în interdicţie bancară.

Prejudiciul total creat este de 4.000.000 de lei”, se arată într-un comunicat emis de poliţişti.

Faţă de C. M, S. N şi T. N., oamenii legii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite