Turnu Severin: Pompierii severineni sfătuiesc populația cum să utilizeze sobele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere solicitarea intensă în anotimpul friguros a sobelor, în vederea preîntâmpinării izbucnirii unor evenimente nedorite, pompierii de la ISU Drobeta recomandă câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate în această perioadă.

Astfel,  este interzis ca sobele de metal să fie aşezate direct pe duşumeaua de scânduri. Dacă înălţimea picioarelor sobelor depăşeşte 25 cm, ele vor fi aşezate pe un postament de cărămidă în grosime de 7 cm. Dacă picioarele sobelor au înălţimea sub 25 cm, postamentul va avea grosimea de 25 cm. Postamentul trebuie să depăşească perimetrul sobei cu 25 cm, iar în faţa uşii cu 50 cm. Asiguraţi-vă o rezervă de apă de cel puţin 400 litri pentru intervenţie în caz de incendiu la gospodărie. Se inter¬zic utilizarea sobelor şi coşurilor de fum defecte sau fisurate şi folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului, cu lungime mare si coturi multe, montate pe lângă şi pe pereţii combustibili, în apropierea materialelor ori altor obiecte de uz casnic.
Marți seară, doi bătrâni din Drobeta Turnu Severin și-au pierdut viața intoxicați cu monoxid de carbon din cauza unui horn plin de funingine și necurățat.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite