Turnu Severin: Pompieri, cercetaţi pentru furtul unor ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”, suspectaţi că au încercat să sustragă haine şi încălţăminte destinate sinistraţilor din Moldova

Faptele de care se fac acuzaţi cele trei persoane, sunt cu atât mai ruşinoase cu cât în cauză este vorba de articole uzate ce urmau să fie distruse în unitate. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “DRobeta”, în zilele de 15 şi 16 iulie a.c., în cadrul instituţiei au fost efectuate cercetări cu privire la încălcarea regulamentelor şi disciplinei militare, la ordinul inspectorului-şef.

Colegii mei au sustras, din păcate, trei plase cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, depozitate dintr-o semiremorcă, rezultate din trierea ajutoarelor pentru sinistraţi şi care urmau să fie distruse. Aceştia au fost trimişi în faţa Consiliului de Judecată şi după ce se va hotărî vinovăţia fiecăruia dintre ei, vor fi sancţionaţi”, a declarat sg. mj. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt ISU “Drobeta”.


În baza unei informaţii primite, comandantul Detaşamentului de pompieri Turnu Severin, împreună cu ofiţerul structurilor specializate, au verificat eventuala sustragere a bunurilor din subunitate. Astfel, s-au descoperit trei plase cu îmbrăcaminte uzate, ce proveneau din donaţii, ajutoare rămase în urma selecţiei făcute pentru sinistraţi.

În baza acestei sesizări, inspectorul-şef a ordonat constituirea unei comisii care să stabilească provenienţa obiectelor şi modul în care s-a încercat furtul bunurilor. Cercetările au stabilit că obiectele au fost luate dintr-o semiremorcă, în care au fost colectate unele articole de îmbrăcaminte şi încălţăminte uzate, care urmau să fie distruse.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei pompieri riscă să fie daţi afară sau mutaţi disciplinar la alte subunităţi ori amânarea în grad, pe o perioadă de doi ani, până la trecerea în rezervă.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite