Turnu Severin: Poluare în Golful Cernei cu PET-uri şi deşeuri menajere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ploilor abundente, câteva sute de metri cubi de PET-uri şi resturi menajere au fost aduse, astăzi, de apele învolburate ale râului Cerna în Golful Cerna. Pentru că nivelul Dunării este foarte mare, pentru moment, deşeurile s-au oprit la intrarea în lacul de la Orşova, chiar sub viaduct.

Poluarea provine din deşeuri menajere, PET-uri şi resturi vegetale aduse de apele învolburate ale râului Cerna ce au „spălat” gropile de gunoi ale localităţilor din amonte. Potrivit SGA Mehedinţi, deşeurile pot fi văzute pe o distanţă de circa 100-150 metri, în Golful Cernei, sub podul rutier de la intrare în Orşova. 

Problema poluãrii Golfului Cerna şi a Dunării cu deşeuri este veche, autoritãţile confruntându-se cu astfel de incidente încã din 2004. Primãria Orşova s-a plans, în nenumãrate rânduri, cã astfel este afectată imaginea oraşului, pe care încearcã sã o integreze, alãturi de localitãţile din Clisura Dunãrii, într-un circuit turistic internaţional.

Pe de altă parte, efortul muncitorilor de la Apelor Române Banat de a strânge gunoaiele s-au dovedit, de fiecare dată,  a fi zadarnice, şi asta din cauza lipsei unui baraj, în Golful Cernei, care să stopeze pătrunderea lor în Dunăre.

Pe lângă aspectul dezolant pe care-l oferă, apariţia deşeurilor pe fluviu îngreunează şi activitatea sportivilor de la Baza de Kaiac-Canoe din Orşova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite