Turnu Severin: Polițiștii mehedințeni lansează moda refuzării mitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme de criză, agenții au curajul să respingă sume generoase oferite de cei care încalcă legea. Imaginea oamenilor în uniformă s-a îmbunătățit serios, după ce în 2010, mai mulți agenți au refuzat „atenții” de peste 8000 de euro.

Polițiști rutieri, agenți, comisari șefi sau polițiști de frontieră, toți s-au hotărât să schimbe imaginea polițistului dispus să primească „atenții” în schimbul favorizării celor certați cu legea.

Mai mulți polițiști sau polițiști de frontieră au ajutat, anul acesta, la organizarea de flagrante, care să îi demaște pe cei care oferă mită. Astfel, oamenii legii au rezistat tentației de a pune mâna pe bani și au anunțat Serviciul Județean Anticorupție(SJA) Mehedinți, care a declanșat procedurile legale.

Numai în 2010, șase agenți au refuzat mita oferită, de cele mai multe ori, de traficanții de țigări.

„Doi polițiști din cadrul poliției de frontieră au respins 1800 de euro și respectiv 125 de euro, bani ce le-au fost oferiți de persoane care transportau țigări netimbrate, pentru a nu se lua măsurile legale împotriva lor”, a spus cms.Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinți.

Mită de 10.000 de lei și 2300 de euro
Cel mai spectaculos caz a avut loc la începutul anului, când un traficant de țigări a încercat să-ii ofere mită unui comisar șef de poliție din Baia de Aramă. Tânărul, în vârstă de 31 de ani, i-a oferit agentului aproape 10.000 de lei și 2350 de euro, pentru a scăpa de rigorile legii.

Polițistul a refuzat banii și a anunțat serviciul anticorupție, care a organizat un flagrant. Potrivit site-ului oficial al Direcției Generale Anticorupție, în total, în 2010, oamenii legii din Mehedinți au refuzat mită în valoare de aproape 11.000 de lei și peste 5.500 de euro. Unii dintre ei au fost premiați de instituțiile de care aparțin cu suma refuzată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite