Turnu Severin: Poliţiştii de la Rutieră au retras autorizaţia unui taximetrist din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O serie de şoferi au rămas fără permise
O serie de şoferi au rămas fără permise

Într-o razie efectuată, aseară, în Severin, pe linia combaterii ilegalităţilor din domeniul taximetriei, inspectorii ITM Mehedinţi au depistat, fără contract de muncă, 12 şoferi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu Serviciul Rutier şi în cooperare cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mehedinţi şi efective ale Jandarmeriei Mehedinţi, au executat, aseară, în intervalul orar 19,00- 21,00, o acţiune în Severin, urmărind respectarea legislaţiei de către societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de transport persoane în regim de taxi.
    
Potrivit inspectorului Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, pe timpul acţiunii, s-a urmărit în mod special existenţa atestatelor pentru conducătorii taximetrelor, valabilitatea autorizaţiilor de taxi emise de către autorităţile competente, existenţa contractelor cu firmele de dispecerat, agreerea autovehiculelor de către R.A.R. Mehedinţi pentru activităţile de taximetrie, precum şi modul de eliberare a bonului fiscal de către conducătorii taximetrelor şi existenţa contractelor de muncă a conducătorilor auto cu societăţile de prestare servicii în regim de taxi.

Oamenii legii au controlat 46 de taximetre, au verificat 46 de persoane, aplicând totodată 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.680 lei. 

Poliţiştii au retras şi o autorizaţie pentru prestări servicii în regim de taxi, iar ITM a depistat, fără contract de muncă, 12 conducători auto.

Controalele au fost făcute în apropierea staţiilor de taxi, respectiv la intersecţia străzilor Splai M. Viteazu şi Crişan, în zona IRUC sau cea a Hotelului Traian.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite